FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 april 2024

NBA: Sixers naar playoffs, Bulls en Heat strijden om laatste ticket

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is weer een plekje gevuld in het schema van de playoffs. Woensdagavond werden de eerste twee wedstrijden gespeeld in het playintoernooi van de Eastern Conference: de Philadelphia 76ers tegen de Miami Heat en de Chicago Bulls tegen de Atlanta Hawks.

Philadelphia 76ers - Miami Heat
De winnaar van de wedstrijd zou zich als zevende plaatsen voor de playoffs en dat zorgde natuurlijk voor spanning. De Sixers begonnen sterk en hadden een kleine voorsprong, maar Miami kwam terug en ging vrijwel het hele tweede én derde kwart aan de leiding. Vroeg in het vierde kwart stond de thuisploeg weer op gelijke hoogte en vanaf dat moment was het een spannende strijd.

Twee vrije worpen van Kelly Oubre Jr en Tyrese Maxey brachten de Sixers op 105-100 met acht seconden te gaan, waar Miami niet meer van terug kon komen. Tyler Herro zorgde met een vrije worp en een drietje nog voor 105-104, maar daar bleef het bij.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks
Als nummers negen en tien streden de ploegen om een duel met Miami, met als inzet de laatste playoffplek - de verliezer op woensdagavond zou klaar zijn. Een écht spannende wedstrijd werd het niet echt: de Bulls domineerden Q1 met 40-22 en gaven een deel van hun voorsprong weg, maar in de loop van het derde kwart liepen ze weer flink uit en vanaf dat moment kwam de spanning ook niet meer terug: 131-116. Cody White maakte grote indruk bij de thuisploeg, hij was goed voor 42 punten.

Programma
Vrijdagavond 20 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 8th seed game; Miami Heat - Chicago Bulls

Tiktokster vast in Marokko wegens te korte rok

Een korte rok dragen in een tv-show en je hond een partner laten kiezen? Dat doe je beter niet in Marokko.

Dit had een Nederlands-Marokaanse tiktokster niet helemaal begrepen toen ze aan een tv-show in het land meedeed. Haar keuzes hebben er toe geleid dat ze nu vastzit in het Noord-Afrikaanse land.

Op het moment dat ze in een vliegtuig naar Nederland wilde stappen werd haar duidelijk gemaakt dat ze nog even moest blijven voor een ondervraging door de politie. Er is nu een onderzoek gaande naar een vermeende dubbele belediging: een belediging van vrouwen wegens de minirok en een belediging van mannen wegens de hond die mocht bepalen welke man het meest geschikt is. 

Zij wijst erop dat wat zij droeg in Nederland normaal is en hoopt zo een straf te ontlopen. Mocht het Marokkaanse justitiële apparaat tot een andere conclusie komen dan loopt zij het risico op een boete en twee jaar celstraf.

Nepagent overvalt woning in Vught

Een bejaarde bewoner van een woning aan de Haagwinde in Vught is woensdagavond 17 april slachtoffer geworden van een brutale woningoverval. Hij raakte lichtgewond en de dader ging er met diverse waardevolle spullen vandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Opvallend aan deze zaak is dat de dader zich voordeed als politieagent. Help ons mee deze dader(s) te vinden.

Nepagent
Eerder op de avond werd de bewoner gebeld door een man die zei van de politie te zijn. De zogenaamde agent vertelde dat er een inbreker in de buurt actief was en dat de bewoner zijn waardevolle spullen aan de politie mee kon geven. Rond 23.00 uur kwam een onbekende man aan de deur, die duwde de bewoner tegen de grond en ging er vervolgens met een aantal waardevolle spullen vandoor. Het slachtoffer kwam ten val door de duw en raakte lichtgewond. De overvaller droeg geen herkenbare politiekleding.

Onderzoek
Nadat de politie was gealarmeerd, startten ze meteen een onderzoek. Zo namen ze een verklaring van het slachtoffer op en deden ze buurtonderzoek.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer weten of meer hebben gezien van deze overval? Was je rond het tijdstip van de overval in de omgeving? Misschien heb je de man in kwestie zien rondhangen? Mogelijk heb je gezien dat deze man in of op een voertuig is gestapt? Alle informatie om deze overvaller te vinden is welkom.

Deel je info (of evt. dash/ringdeur/camerbeelden) met de districtsrecherche in ‘s-Hertogenbosch via de informatieknoppen in de bron.

Real Madrid en Bayern MŁnchen naar halve finales Champions League

In de Champions League zijn na Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain woensdagavond ook de overige twee halvefinalisten bekend geworden. Real Madrid rekende in een thriller af met Manchester City, Bayern München wist zich te ontdoen van Arsenal.

Manchester City - Real Madrid
Het spectaculaire duel in Madrid was in 3-3 geëindigd en ook in Manchester begon het lekker: al na dik tien minuten kwam een pass van Vinicius bij Rodrygo terecht. Die schoot in eerste instantie op keeper Ederson, maar in de rebound was het raak voor de Braziliaan.

Na de openingsgoal waren de kansen juist vooral voor City, maar die gingen naast, over en in de handen van de fantastisch keepende Andriy Lunin. Twintig minuten voor tijd werd de Oekraïner dan toch verschalkt: Kevin De Bruyne kreeg de bal voor zijn voeten en lepelde de gelijkmaker binnen.

Beide ploegen kregen hier en daar wat kansen, maar het bleef bij 1-1, ook na nog een half uur extra voetballen. De penaltyreeks begon voor Real met een misser van Luka Modric, maar daarna ging het juist helemaal fout voor City: Bernardo Silva schoot een suffe penalty simpel in de handen van Lunin, die daarna de inzet van Mateo Kovacic ook keerde. Jude Bellingham, Lucas Vazquez en Nacho scoorden wel, waarna Antonio Rüdiger het koelbloedig afmaakte en Real naar de halve finales schoot.

Bayern München - Arsenal
In Londen bleven de ploegen steken op een 2-2 gelijkspel, dus moest het in München gebeuren. Dat gebeurde in de eerste helft bepaald niet: hier en daar kregen beide teams wat kansen, inclusief een aantal degelijke schoten, maar de openingstreffer zat er geen moment écht in.

In de tweede helft werd het spel wat meer open en dat leverde na bijna twintig minuten een goal op: Joshua Kimmich kopte de 1-0 binnen. Arsenal probeerde het vervolgens uit alle macht, maar Bayern hield stand en mag zich op gaan maken voor de halve finale tegen Real Madrid.

Op 30 april en 1 mei worden de eerste wedstrijden gespeeld in de halve finales, een week later staan de returns op het programma.

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 16

Muziek staat deze week centraal, met een re-release van een Rolling Stones-documentaire, een documentaire-animatie over een jazzpianist, een re-release van The Pianist en de biopic Back to Black over Amy Winehouse. Het grote publiek kan zich intussen ook vermaken met wat horror of een vakantiekomedie.

Abigail

Een groep zogenaamde criminelen ontvoert een 12-jarige ballerina, de dochter van een machtig figuur in de onderwereld. Voordat ze het losgeld van 50 miljoen dollar kunnen innen, hoeven ze alleen nog maar een nacht in een afgelegen landhuis op het meisje te passen. Maar als de ontvoerders één voor één wegvallen, komen ze er tot hun grote schrik achter dat ze opgesloten zitten met een wel heel bijzonder meisje. 

Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde. 

They Shot the Piano Player

Hoe kon de Braziliaanse jazzpianist Tenório Jr. in 1976 op raadselachtige wijze in Buenos Aires verdwijnen? De Amerikaanse muziekjournalist Jeff Harris (Jeff Goldblum) gaat op zoek naar de waarheid. In kleurrijke animatie wordt hier het verhaal verteld hoe een muzikale revolutie stukliep op militair geweld. 

Augure

Na achttien jaar keert Koffi terug naar zijn geboorteland Congo om er zijn zwangere vrouw aan zijn familie voor te stellen en de traditionele bruidsschat te betalen. De reünie verloopt echter niet zoals verwacht: hoewel Koffi met man en macht probeert de banden weer aan te sterken, is en blijft hij voor de gemeenschap een ‘teken van de duivel’. Koffi lijkt zich moeilijk los te kunnen wrikken uit de diepgewortelde geloofsovertuigingen van zijn familie. Samen met andere ‘duivelskinderen’ besluit hij de vurige strijd aan te gaan om dit helse label van zich af te werpen

Green Border

In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven. 

Yamas!

In de zonovergoten film Yamas! storten Maurice (Sam Kroon), Mark (Bertan Topbaç), Sjors (Yip Andjar) en Fleur (Romy Indy) zich in een bizar avontuur op het betoverende Kreta. Hun doel: genieten van stranden, kristalhelder water en legendarische feesten. Op Starbeach begint het lachen al bij Friet van Piet, maar een avond vol raki zorgt al voor de eerste ellende. Na dagen van poolparty's en bungeejumpen belandt de groep in Club Inferno, waar een ontmoeting met propper Daan (Merijn Oerlemans) en gangster Carlo Vino (André Dongelmans) hun vakantie in chaos stort. Ontvoeringen, verloren geld, irritante ouders (Gordon en Ruben van der Meer) en een race tegen de klok dwingen de vrienden tot het uiterste. Een explosieve cocktail van actie, humor en onverwachte wendingen. Yamas! - een vakantie die ze nooit zullen vergeten! 

The Peasants

Wanneer het vrijgevochten boerenmeisje Jagna gedwongen wordt te trouwen met de veel oudere rijke boer Boryna, moet ze haar liefde voor zijn zoon Antek loslaten. Haar leven wordt steeds meer een strijd voor haar eigen onafhankelijkheid in een dorp vol jaloezie, roddels, vetes en een diepgeworteld patriarchaat. De makers van Loving Vincent lieten zich voor hun nieuwe film The Peasants wederom inspireren door kunstwerken. 

Patrick and the Whale

Patrick Dykstra heeft zijn leven gewijd aan de studie van walvissen. De unieke band tussen Patrick en deze reuzen, wiens levens grotendeels een mysterie blijven voor de mens, brengt ons dichter bij de potvis dan we ooit zijn geweest. Een ontmoeting met de vrouwelijke potvis Dolores zet Patricks wereld volledig op zijn kop. Dolores blijkt uitzonderlijk sociaal en nieuwsgierig. Ze tast Patrick af met haar sonar en kopieert zelfs bewegingen die hij maakt. In het veelbekroonde Patrick and the Whale reist Patrick naar Dominica om Dolores terug te vinden. Hij is ervan overtuigd dat zij de potvis is die ons meer inzicht kan geven in de geheimen van haar wereld. Met verbluffende onderwaterbeelden onderzoekt Patrick de fascinerende aard van de potvis en probeert hij meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit. Gaandeweg leert hij steeds meer over Dolores en haar soort, maar misschien nog wel meer over zichzelf. 

The Pianist (2002, 4K-restauratie)

Oscarwinnaar Adrien Brody kruipt in de rol van Szpilman; de meest geprezen jonge muzikant van zijn tijd en vertelt het verhaal van diens heroïsche en inspirerende overlevingsreis wanneer de oorlog uitbreekt. Daarbij krijgt hij op onwaarschijnlijke wijze hulp van een sympathieke Duitse officier. The Pianist is een onvergetelijk epos over de kracht van hoop en de veerkracht van de menselijke geest. Een wonderbaarlijk overlevingsverhaal dat op meesterlijke wijze tot leven is gebracht door de visionaire filmmaker Roman Polanski in zijn meest persoonlijke film ooit. 

Gimme Shelter (1970)

Deze documentaire uit 1970 volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert.

Oldboy krijgt de seriebehandeling

Park Chan-wooks gevierde actieklassieker Oldboy krijgt opnieuw een remake. In plaats van dat er weer een Hollywood-kopie komt, gaat Park het deze keer zelf doen, in de vorm van een tv-serie.

De film, die verscheen in 2003 als losse verfilming van een manga, geldt als een klassieker in het wraakgenre en werd tien jaar later in het Amerikaans nagemaakt met Josh Brolin in de hoofdrol. Die versie werd minder goed ontvangen.

De nieuwe remake wordt Engelstalig, want Park maakt deze versie nu samen met een Hollywood-studio. "Lionsgate Television deelt mijn creatieve visie om Oldboy in de wereld van televisie te brengen", aldus Park. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een studio waarvan het merk staat voor gedurfde, originele en risicovolle verhalen."

"Park is een van de meest visionaire verhalenvertellers van onze generatie, en we zijn verheugd om met hem samen te werken om zijn filmische meesterwerk naar het televisiescherm te brengen", voegde Scott Herbst, EVP en Head of Scripted Development, Lionsgate Television, eraan toe. "Deze serie-aanpassing van Oldboy zal de rauwe emotionele kracht, iconische vechtscènes en viscerale stijl bevatten die de film tot een klassieker hebben gemaakt."

Oldboy, geregisseerd en mede geschreven door Park, volgt een man die 15 jaar gevangen wordt gehouden zonder te weten waarom hij gevangen zat of door wie en, bij zijn vrijlating, zijn ontvoerder over vijf dagen moet vinden. De film maakt deel uit van Park's Vengeance-trilogie, waaronder Sympathy for Mr. Vengeance en Sympathy for Lady Vengeance.

Het is nog niet bekend welke tv-zender of (waarschijnlijker) streamingdienst de serie van Lionsgate zal aankopen.

Oldboy: Choi Min-sik
Choi Min-sik in Oldboy

For All Mankind krijgt nieuw seizoen en spinoff 'Star City'

Signaleren we een nieuwe trend bij Apple TV+? Na Monarch: Legacy of Monsters is For All Mankind de tweede serie van de dienst in korte tijd die niet alleen zelf met een nieuw seizoen verlengd wordt, maar ook een spinoff krijgt.

For All Mankind werd in 2019 gelanceerd als één van de vlaggeschip-series van het toen nog nieuwe TV+. De serie vertelt over een alternatieve geschiedenis van de internationale ruimtevaart, waarin de 'space race' niet is gestopt na het bereiken van de maan. In inmiddels vier seizoenen zijn er bases gebouwd op die maan, en zijn reizen naar verder gelegen hemellichamen ondernomen. Het vierde seizoen van de hitserie werd, volgens een persbericht van Apple, geprezen als "de best geschreven show op de hele televisie" en "superieure sci-fi". Niet gek dus dat ze nog minstens een jaartje doorgaan.

"Onze fascinatie voor het Sovjet-ruimteprogramma is gegroeid met elk seizoen van For All Mankind", aldus de producenten Matt Wolpert en Ben Nedivi. "Hoe meer we leerden over deze geheime stad in de bossen buiten Moskou waar de Sovjet-kosmonauten en ingenieurs werkten en woonden, hoe meer we dit verhaal van de andere kant van de ruimterace wilden vertellen. We kunnen niet enthousiaster zijn om het alternatieve geschiedenisuniversum van For All Mankind verder uit te bouwen met onze partners bij Apple en Sony.”

Apple omschrijft de spinoff-serie Star City, vernoemd naar de thuisbasis van de Russische ruimtevaart, als "een voortstuwende, paranoïde thriller die ons terugbrengt naar het belangrijkste moment in de alt-geschiedenis van de ruimtewedloop - toen de Sovjet-Unie de eerste natie werd die een man op de maan zette. Maar deze keer verkennen we het verhaal van achter het IJzeren Gordijn, waarin we het leven laten zien van de kosmonauten, de ingenieurs en de inlichtingenofficieren die tussen hen zijn ingebed in het Sovjet-ruimteprogramma, en de risico's die ze allemaal namen om de mensheid vooruit te helpen."

Het vierde seizoen van For All Mankind werd afgesloten in januari; de makers hebben aangegeven ook een zesde en zevende seizoen wel te zien zitten, om zo een verhaal te vertellen dat ongeveer 70 jaar duurt. Wanneer seizoen 5 en Star City te zien zijn is nog niet bekend.

For All Mankind

10 jaar cel en tbs voor doodsteken supermarktmedewerker

De rechtbank Den Haag heeft een 57-jarige man veroordeeld voor de moord op een supermarktmedewerker in de Albert Heijn op 20 juni 2023 in Den Haag. De rechtbank heeft de verdachte een celstraf opgelegd van 10 jaar en daarnaast tbs met dwangverpleging.

Steekincident
Op de bewuste dag liep de verdachte op klaarlichte dag de supermarkt in. Op camerabeelden is te zien dat hij in de supermarkt een mes pakt en met het mes in zijn hand een rondje door de winkel loopt. De verdachte is naar de broodafdeling gegaan. Tijdens het lopen heeft hij de verpakking van het mes verwijderd. Op de broodafdeling heeft hij vervolgens het slachtoffer meerdere malen met het mes in haar bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer had geen enkele kans op overleven. Daarna heeft hij de supermarkt verlaten. De verdachte is in totaal drie minuten in de winkel geweest. De verdachte heeft later verklaard dat hij wraak wilde nemen op mensen van Albert Heijn door een medewerker te steken met een mes.

Onderzoek gedragsdeskundigen
Een psycholoog en psychiater concluderen dat bij de verdachte sprake is van een ziekelijke stoornis van de geestvermogens. Ze stellen vast dat de verdachte in de directe aanloop tot en ten tijde van het steekincident psychotisch was en dat hij werd gedreven door paranoïde waandenken en wraakgevoelens. Hij kan planmatig en rustig overkomen, ook al wordt zijn gedrag gestuwd en gestuurd door psychotische gedachten.

Oordeel rechtbank
De verdachte is eerder in Nederland en in Engeland gedwongen behandeld geweest, maar hij heeft zich aan deze behandelingen onttrokken. Op Curacao is aan hem een tbs-maatregel opgelegd. Hij werd echter zo gevaarlijk geacht dat de psychiatrische instelling op Curacao hem niet meer in de kliniek wilde toelaten. Daardoor is deze behandeling vroegtijdig geëindigd. De deskundigen concluderen dat een hoog beveiligd forensisch behandelingskader noodzakelijk is. Daarom adviseren zij om aan de verdachte de maatregel tbs met dwangverpleging op te leggen.
De rechtbank stelt vast dat de verdachte zich veel herinnert van de gebeurtenissen. Hij wist dat hij geen mensen mocht doden. Hij heeft onder meer verklaard dat hij heeft nagedacht of hij het wel of niet zou doen en dat hij een innerlijk gesprek met zichzelf heeft gevoerd. Ook heeft de verdachte tijdens het onderzoek in het Pieter Baan Centrum gezegd dat hij het in de Albert Heijn had voorzien op een blanke Nederlander en daarom dit slachtoffer heeft gekozen. Hij heeft verklaard dat hij achteraf spijt heeft van zijn handelen. Hieruit blijkt naar het oordeel van de rechtbank dat hij over voldoende capaciteit beschikte om de betekenis van zijn gedragingen te beseffen.

De rechtbank concludeert dat het gedrag van de verdachte ten tijde van het steekincident in overwegende mate, maar niet volledig, werd bepaald door zijn ziekelijke stoornis. De verdachte was in staat een afweging te maken ten aanzien van zijn handelen. Daarom is hij niet volledig ontoerekeningsvatbaar, oordeelt de rechtbank. De feiten worden hem wel in sterk verminderde mate toegerekend.

De verdachte heeft volgens zijn vooropgezette plan het slachtoffer met een mes doodgestoken. Daarmee heeft hij haar het meest fundamentele recht ontnomen waarover een mens beschikt, te weten het recht op leven. De koelbloedigheid en de gruwelijkheid waarmee hij het slachtoffer, een voor hem willekeurige persoon, heeft neergestoken, vindt de rechtbank uitermate schokkend. Het slachtoffer was in de Albert Heijn nietsvermoedend aan het werk en werd daar op klaarlichte dag, onder toeziend oog van haar collega's en winkelend publiek, op meedogenloze wijze neergestoken. Zij heeft op geen enkele wijze aan haar vreselijke lot kunnen ontkomen. De verdachte heeft de nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan.

De rechtbank vindt een celstraf van 10 jaar passend. Daarnaast legt de rechtbank tbs met dwangverpleging op. Ook moet de verdachte schadevergoedingen van 150.000 en 17.500 euro betalen aan twee nabestaanden, te weten de echtgenoot en de moeder van het slachtoffer.

Bejaarde troeft 15-jarige oplichter af

De politie heeft een 15-jarige jongen aangehouden die op maandagavond een 78-jarige vrouw in Amsterdam-Oost probeerde te ontdoen van haar geld na een telefonische babbeltruc door een handlanger. Ze werd gebeld door een vrouw die zei dat ze een 'agent' was. Ze vertelde dat inbrekers haar woning op het oog hadden en dat de politie haar geld wel zou kunnen bewaren. De vrouw had echter twijfels en belde voor de zekerheid eerst zelf met de politie. De 'agent' stuurde iemand langs de woning van de vrouw om het geld op te halen. Toen de ophaler bij haar voor de deur stond, deden echte agenten de deur open en konden de jongen aanhouden. 

De bejaarde vrouw werd maandag aan het eind van de middag gebeld door de vrouw. Volgens de 'agent' was er in de afgelopen nacht een verdachte situatie in de straat geweest waarbij twee mannen zouden zijn aangehouden die een briefje op zak hadden met haar adres. Twee andere verdachten zouden zijn gevlucht en de 'agent' maakte zich zorgen dat zij mogelijk bij haar huis zouden inbreken. 

De 'agent' begon vervolgens over de telefoon vragen te stellen over wat voor waardevolle spullen de vrouw in bezit heeft. De vrouw liet weten dat ze die niet echt heeft, maar aan de andere kant van de lijn kreeg ze te horen dat ze zich alsnog gratis kon verzekeren bij de politie voor als haar waardevolle spullen werden gestolen. 

Maar de 78-jarige vrouw kreeg argwaan van het belletje en vroeg aan de 'agent' of ze kon bewijzen dat ze echt van de politie was, de verbinding werd toen verbroken. De bejaarde vrouw belde daarna de echte politie en kwam er achter dat de vrouw met wie ze net gesproken had, inderdaad geen agent was. 

Als agenten bij de vrouw ter plaatse komen, werd zij nog een keer gebeld door de 'agent'. De vrouw vertelde de beller vervolgens een smoesje over geld dat zij voor de zekerheid naar de buurman ging brengen. De 'agent' aan de andere kant van de lijn liet weten dat de politie het wel zou komen ophalen en dat het dan bewaard zou worden in een kluis op het politiebureau. Na overleg met de echte agenten ging de vrouw op het verzoek in. 

Een poosje later werd er op de deur van de vrouw geklopt. Maar waar de verdachte hoopte dat de vrouw met haar geld de deur zou opendoen, was het de politie. De 'agent' aan de telefoon is nog niet aangehouden. 

Gokbedrijven moeten verloren bedragen aan spelers terugbetalen

De rechtbank Overijssel oordeelt dat twee aanbieders van online kansspelen het geld dat twee spelers met online gokken hebben verloren, moeten terugbetalen. De spelers zijn een procedure begonnen omdat de gokaanbieders destijds geen vergunning hadden om in Nederland online kansspelen aan te bieden.

Op grond van de Wet op de kansspelen is het verboden om zonder vergunning (online) kansspelen aan te bieden. De spelers vinden daarom dat zij hun verloren geld terug moeten krijgen. De rechtbank oordeelt dat de tussen het gokbedrijf en de speler gesloten kansspelovereenkomst vanwege het overtreden van de Wet op de kansspelen nietig is. De gokbedrijven moeten de spelers hun geld daarom terugbetalen. Beide spelers verloren ongeveer 200.000 euro. 

Geen vergunning
De gokbedrijven erkennen dat zij geen vergunning hadden om in Nederland online kansspelen aan te bieden, maar menen dat het overtreden van het verbod van de Wet op de kansspelen niet leidt tot een nietige overeenkomst, omdat dat niet de strekking is van het verbod. Als het verbod al de strekking heeft, dan heeft het die strekking volgens de gokbedrijven inmiddels verloren. De rechtbank volgt deze verweren niet en oordeelt dat de tussen partijen gesloten kansspelovereenkomst nietig is. Dat betekent dat de gokbedrijven de verloren bedragen aan de spelers moeten terugbetalen. 

Gestolen kledingstuk aanleiding voor explosies: 16-jarige aangehouden

De politie heeft dinsdag een 16-jarige verdachte aangehouden voor twee explosies in de Slootdorpstraat in Amsterdam-Noord. De jongen zou de explosieven geplaatst hebben vanwege een gestolen kledingstuk.

In de Slootdorpstraat ging vorige maand tot twee keer toe een explosief af bij dezelfde woning. De burgemeester liet daarop cameratoezicht plaatsen. De recherche startte kort daarna een groot onderzoek, waarin de verdachte naar voren kwam. Volgens de politie hebben de explosies te maken met een gestolen kledingstuk.

Zulke 'sociale' conflicten zijn steeds vaker aanleiding voor een explosie bij een woning, aldus de politie, die die ontwikkeling 'zorgwekkend' noemt. "Het lijkt erop dat de daders op geen enkele manier terughoudendheid voelen bij het gebruiken van explosieven om hun doel te bereiken."

De jongen zit op dit moment nog vast en wordt verhoord. De officier van justitie bepaalt later of hij moet worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

FOK! Wat een weer: relatief droog

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend zijn er perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noord tot noordwestelijke richting en neemt toe naar matig.

Vanmiddag schijnt de zon geregeld en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig.

Vanavond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe. Aan het einde van de avond gaat het in het noordwesten regenen, elders blijft het droog. De wind uit het westen is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind geleidelijk toe naar vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6.

Komende nacht gaat het al snel van het noordwesten uit regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten. In de kustgebieden en op het IJsselmeer komt de wind uit het westen en is krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Tot morgen!

                   

Regenboog vanaf de ballentent (Foto: DJMO)
Regenboog vanaf de ballentent (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
©FOK.nl e.a.