Odermatt pakt 11e en 12e reuzenslalomzeges op rij, Gut-Behrami en Brignone winnen super-G's

Voor de liefhebber werpen we nog even een blik op het weekeinde in de World Cup alpineskiën. De mannen waren in de VS naar skioord Aspen getrokken voor twee reuzenslaloms - één daarvan verving de geannuleerde wedstrijd in Sölden in oktober - en een slalom, de vrouwen gingen in het Noorse Kvitfjell twee keer naar beneden voor een super-G.

Mannen Aspen, reuzenslalom één
In de eerste run werd de snelste tijd weer eens genoteerd door Marco Odermatt, de Zwitser die de vorige tien reuzenslaloms al won. In de tweede run kwam landgenoot Loïc Meillard wel goed in de buurt, maar Odermatt hield toch net weer stand en won met 0,14 seconden verschil. Het podium werd gecompleteerd door de Noor Atle Lie McGrath (+0,81), die na één manche nog op de zevende plek stond.

Mannen Aspen, reuzenslalom twee
Odermatt had het zowaar lastig in run één, waarin hij de derde tijd liet noteren. In de tweede manche was hij dan weer wel zeer sterk, waarmee hij Meillard passeerde. Alexander Steen Olsen was het snelst in run één, maar de Noor ging flink in de fout en moest het doen met de zeventiende plek, waardoor Odermatt tóch zijn twaalfde opeenvolgende zege boekte. Meillard werd op 0,34 seconden tweede, voor de Noor Timon Haugan (+0,58).

Mannen Aspen, slalom
Clement Noël was in de openingsmanche het snelst, maar de Fransman kon het niet bolwerken en ging in de tweede run dusdanig de fout in dat hij niet finishte. Na twee tweede plaatsen kon Meillard eindelijk juichen: hij pakte zijn eerste World Cup-zege op de slalom, ruim voor de Duitser Linus Strasser (+0,89). De derde plek ging naar Noorwegen in de persoon van Henrik Kristoffersen (+1,17).

Vrouwen Kvitfjell, super-G één
De Tsjechische alleskunner Ester Ledecka had een rappe tijd genoteerd, maar niet veel later moest ze haar leidende positie afstaan aan Lara Gut-Behrami. De Zwitserse zag gelijk daarna twee Oostenrijkse dames dicht in de buurt komen, maar Cornelia Hütter (+0,12) en Mirjam Puchner (+0,13) moesten het doen met plek twee en drie, voor de Duitse Kira Weidle, die plek vier met Ledecka deelde op 0,29 seconden.

Vrouwen Kvitfjell, super-G twee
De Amerikaanse Lauren Macuga kwam als tweede naar beneden en was snel, maar kort daarna lag de wedstrijd wegens de mist lange tijd stil. Dat gebeurde daarna nog meerdere keren, het hele gebeuren duurde uiteindelijk bijna drie uur en de laatste dames mochten zelfs niet meer starten. Een vreemde uitslag kwam er dan weer niet: de Italiaanse Federica Brignone was het snelst en zette haar sterke seizoen voort met een zege, voor Gut-Behrami (+0,61) en Ledecka (+0,79), die voor het eerst in twee jaar weer eens op het podium stond.