Ayuso klopt verrassend Ganna in openingstijdrit Tirreno-Adriatico

De Spanjaard Juan Ayuso heeft maandag de eerste etappe in de 59e editie van Tirreno-Adriatico, een korte individuele tijdrit over 10 kilometer in Lido di Camaiore, op zijn naam geschreven. In de korte tijdrit klopte hij voormalig wereldkampioen Filippo Ganna met één seconde.

De Tirreno-Adriatico begon vandaag met een tijdrit over tien kilometer. Op een vlak parcours over tien kilometer zette Jonas Vingegaard als eerste een richttijd neer. De Deense Tour de France-winnaar was als derde gestart en deed over zijn tijdrit elf minuten en 46 seconden. Al snel werd zijn tijd verbeterd door Kévin Vauquelin en later door Søren Wærenskjold, die zes seconden sneller was dan Vingegaard.

Halverwege de tijdrit klokte Juan Ayuso de snelste tijd. De Spanjaard was bij het eerste tussenpunt nog even snel als Wærenskjold, maar aan de finish was Ayuso maar liefst zestien seconden sneller zijn dan de Noorse tijdritkampioen. Filippo Ganna ging als een van de laatsten van start en de Italiaanse tijdritkampioen kwam één seconde te kort op Aysuo.

Results powered by FirstCycling.com