Duitse bobsleeŽrs met bijna perfecte generale naar thuis-WK

Komend weekeinde gaat in het Duitse Winterberg het WK bobsleeën van start, een goed moment om nog even terug te kijken op de vorige World Cup. In Altenberg was het een pijnlijk weekeinde vanwege twee crashes: die van de Duitser Johannes Lochner, maar vooral die van Michael Vogt. De Zwitserse viermansbob crashte en remmer Sandro Michel liep daarbij flinke verwondingen op, waar hij inmiddels drie keer aan is geopereerd. Vogt zelf liep een zware hersenschudding op, zijn twee andere remmers kwamen er met lichte verwondingen van af.

Monobob vrouwen
Na één run was de leiding in handen van de Amerikaanse Elana Meyers Taylor, maar zij moest het uiteindelijk doen met de tweede plek: Laura Nolte uit Duitsland ging er in de tweede run voorbij en won met 0,23 seconden voorsprong. De derde plek ging ook naar Duitsland: Lisa Buckwitz wipte met 0,26 seconden één honderdste over de Roemeense Andreea Grecu heen.

Tweemansbob mannen
Een Duits onderonsje in run één, ondanks het wegens een forse trainingscrash ontbreken van de geblesseerde Johannes Lochner. Adam Ammour en remmer Costa Laurenz wonnen de onderlinge strijd en zetten Francesco Friedrich en Thorsten Margis op 0,18 seconden. Plek drie ging op 0,61 seconden naar Kim Jin-su en Kim Hyeong-geun, het eerste Zuid-Koreaanse podium in jaren.

Tweemansbob vrouwen
Voor het eerst sinds hun gouden wedstrijd op de Olympische Spelen in Beijing waren Laura Nolte en remster Deborah Levi weer samen, en dat ging geweldig: in beide runs was het Duitse duo het snelst, ze wonnen met maar liefst 0,64 seconden voorsprong op landgenotes Kim Kalicki en Anabel Galander. Plek drie ging zowaar naar Roemenië Andreea Grecu en Teodora Andreea Vlad op 1,63 seconden. Lisa Buckwitz en Lauryn Siebert uit Duitsland crashten in run twee, nadat ze in de openingsrun de derde tijd noteerden, terwijl Elana Meyers Taylor met remster Jasmine Jones in run één al crashte.

Viermansbob mannen
De spannendste strijd van allemaal, die uiteindelijk niet eens echt werd beslist: de teams van Francesco Friedrich en Emils Cipulis deelden de overwinning. Friedrich won in de Duitse slee met Candy Bauer, Alexander Schüller en Felix Straub, terwijl Cipulis verder David Springis, Matiss Miknis en Krists Lindenblats in zijn Letse slee had. De Zwitser Simon Friedli pakte met Pascal Moser, Luca Rolli en Dominik Schläpfer (+0,53) een fraaie derde plek.