Dubbele World Cup-zege skicrosster Thompson; winst Deromedis en Mobärg

De World Cup skicross is de afgelopen dagen neergestreken in Georgië. In skiresort Bakuriani, waar vorig jaar nog het wereldkampioenschap werd gehouden, stonden twee World Cup-wedstrijden op het programma, wat hier en daar wel mooie finales opleverde, met name bij de mannen.

Vrouwen, wedstrijd één
In een door blessures behoorlijk gedecimeerd deelnemersveld waren er gelukkig nog wel genoeg dames over voor een goede finale, waarin Marielle Thompson uit Canada van start tot finish de beste was. Landgenote Brittany Phelan nam al snel de tweede plek in beslag, terwijl Marielle Berger Sabbatel uit Frankrijk en de Zwitserse Talina Gantenbein om plek drie knokten. Gantenbein ging daarbij vervelend onderuit en zo pakte Berger Sabbatel de derde plek, achter het Canadese duo.

Vrouwen, wedstrijd twee
Thompson, Gantenbein en Berger Sabbatel stonden opnieuw in de finale, dit keer aangevuld met een andere Canadese, India Sherret. Die ging in duel met Berger Sabbatel om plek drie onderuit, terwijl Thompson met overmacht een nieuwe zege pakte. Berger Sabbatel nam Gantenbein in de slotfase nog te grazen en finishte als tweede, voor de Zwitserse.

Mannen, wedstrijd één
David Mobärg kende de beste start en de Zweed wist zijn leidende positie tot en met de finish door te trekken, vooral doordat de Duitser Florian Wilmsmann en de Zwitserse veteraan Alex Fiva achter hem aan het knokken waren. Wilmsmann won dat duel om plek twee, voor Fiva en David's oudere broer Erik Mobärg, die niet echt in het spel voor kwam.

Mannen, wedstrijd twee
De Zwitsers Tobias Baur en Romain Detraz raakten kort na de start met elkaar in de clinch in de strijd om plek drie, waardoor David Mobärg en Simone Deromedis los waren. Zij streden om de winst en het was de Italiaanse wereldkampioen die net wat beter finishte, voor Mobärg en ruim voor Baur, die Detraz achter had gelaten.