Odermatt wint 9e reuzenslalom op rij, Gut-Behrami zegeviert in Andorra

In de World Cup alpineskiën was het zaterdag reuzenslalomdag. De mannen kwamen in actie in het Bulgaarse Bansko, terwijl de vrouwen in Andorra waren en daar in Soldeu hun wedstrijd afwerkten. Zondag staat op beide locaties een slalom op het programma.

Reuzenslalom mannen, Bansko
In de eerste run was Marco Odermatt weer eens de snelste, hoewel dat nog even spannend was: Joan Verdu was een stuk sneller onderweg, maar de verrassende man uit Andorra ging onderuit. In run twee kwam Odermatt's overwinning niet in gevaar, de Zwitser boekte zijn negende opeenvolgende reuzenslalomzege, een ongelooflijke prestatie in het alpineskiën.

Ruim achter Odermatt werd de strijd om de tweede plek gewonnen door de Noor Alexander Steen Olsen, op 0,91 seconden van de Zwitser. Steen Olsen stond na run één al op de tweede plek en bleef de Oostenrijker Manuel Feller voor, die zijn derde plek na run één verzilverde met plek drie in de eindstand op 1,08 seconden.

Reuzenslalom vrouwen, Soldeu
Marta Bassino was in de eerste run de snelste, hoewel de Française Clara Direz daar een serieuze aanval op deed...tot ze in de fout ging en de finish niet haalde. De grote ster werd echter weer Lara Gut-Behrami: de Zwitserse stond na de eerste manche nog op de negende plek, maar was fantastisch in de tweede run en zag de één na de ander zich stukbijten op haar tijd.

Bassino zakte uiteindelijk zelfs weg naar de zesde plek, maar spannend was het nog wel voor Gut-Behrami. Alice Robinson, derde na run één, benaderde haar tot op één honderdste van een seconde en werd tweede, voor de Amerikaanse AJ Hurt (+0,15), die na de eerste run nog op de zesde plek stond.