Snowboardcrosser Grondin pakt dubbele World Cup-zege, Bankes springt naar winst

Voor de liefhebber van een goede partij snowboardcross keren we nog even een paar dagen terug en wel naar Georgië. In een steenkoud Gudauri werd bij een dikke tien graden onder nul de vierde en vijfde World Cup-wedstrijd van de winter afgewerkt, met flink wat spannende en mooie finales.

Vrouwen, wedstrijd één
De Tsjechische Eva Adamczykova kende een topstart in de finale, maar werd gevolgd door Michela Moioli. De Italiaanse viel aan, maar werd gepasseerd door de aangesloten Française Chloe Trespeuch, die in de slotbocht op fraaie wijze voorbij Adamczykova naar de winst wist te boarden. De Tsjechische werd tweede, plek drie ging naar de Zwitserse Sophie Hediger, die Moioli omver kegelde.

Mannen, wedstrijd één
Eliot Grondin was in de finale de favoriet, maar hij werd wel uitgedaagd door de Oostenrijker Alessandro Hämmerle, Cameron Bolton uit Australië en de Italiaan Omar Visintin. In die finale pakte Grondin gelijk de leiding en hoewel Hämmerle en Bolton aan konden sluiten, stond de Canadees die niet meer af. Bolton ging naar de tweede plek, Hämmerle completeerde het podium, voor Visintin. Glenn de Blois was nipt blijven steken in de kwalificaties.

Vrouwen, wedstrijd twee
Bij de start trokken Trespeuch en de Australische Belle Brockhoff gelijk een flink gat met Moioli en de Britse Charlotte Bankes, maar Bankes kwam wat later alsnog bijzonder lekker op gang. Ze sloot aan en met een perfect getimede slotsprong wist de Britse naar de winst te springen, voor Trespeuch en Brockhoff.

Mannen, wedstrijd twee
Dit keer zat De Blois er wel bij, maar kwam de Nederlander niet door de achtste finales heen. Grondin, Bolton en Visintin stonden opnieuw in de eindstrijd, dit keer met de verrassende Canadees Liam Moffatt erbij. Grondin en Bolton vochten een fraaie strijd om de winst uit, maar die werd 'gewoon' weer gewonnen door Grondin. Bolton viel bij de finish, maar bleef Visintin nét voor - Moffatt kwam niet echt in het spel voor.