Skir Yule met fenomenale comeback naar World Cup-winst Chamonix

In het Franse Chamonix is zondag in elk geval nog één World Cup-wedstrijd in het alpineskiën gehouden. De afdalingen van vrijdag en zaterdag werden een week eerder al geannuleerd, omdat het ook in Frankrijk dramatisch warm is, maar de kleinere slalompiste kon voor zondag nog wel in leven gehouden worden.

Echt geweldig was de Verte-piste dan weer niet, wat vooral in de middag goed te merken was. De temperaturen doken bijna de dubbele cijfers in, de zon brandde op de piste en dus was er één man die zijn geluk niet op kon: de Zwitser Daniel Yule viel in run één fors tegen, maar met de dertigste plek wist hij nog net het laatste startbewijs voor run twee te pakken.

Yule mocht in die tweede manche als eerste naar beneden en kon dus profiteren van veruit de beste piste van de hele tweede run. De een na de ander bleef wel binnen grofweg een seconde van de Zwitser, maar sneller gingen ze geen van allen. Thuisfavoriet Clement Noël, de leider na run één, was de laatste die het mocht proberen, maar zijn 1,93 seconden voorsprong veranderden in 0,18 seconden achterstand en plek drie.

De tweede plaats was voor de Zwitser Loïc Meillard, vijfde na de eerste manche, op 0,16 seconden van Yule, die daarmee zijn zevende World Cup-zege boekte én de grootste sprong ooit maakte in de tweede run - een record dat uiteraard hooguit nog geëvenaard kan worden.