Lewis Hamilton naar Ferrari ten koste van Sainz

Een van de grootste nieuwsbommetjes van de afgelopen jaren is gedropt in de Formule 1-wereld: niemand minder dan Lewis Hamilton zou vanaf volgend jaar voor Ferrari gaan rijden. Carlos Sainz zou op zoek mogen naar een ander zitje en de zevenvoudig wereldkampioen vertrekt dan bij Mercedes.

Vanaf de loop van de ochtend kwamen donderdag overal de berichten binnen met geruchten over het nieuws, maar die geruchten leken in rap tempo concreter te worden en werden ook opgepikt door de grote internationale sportmedia.

Sainz en Charles Leclerc zouden in 2024 nog gezamenlijk het team vormen, maar na dit jaar vertrekt Sainz volgens de berichten en wordt het beruchte 'We are checking' - het standaardantwoord als Ferrari weer over de strategie twijfelt - een van de zaken die we voortaan op Hamilton's boordradio te horen krijgen.

Zowel Ferrari als Mercedes, Hamilton's huidige team, hebben nog niet gereageerd, hoewel er inmiddels ook berichten opduiken dat het Engelse team donderdag nog aan haar medewerkers laat weten hoe een en ander in elkaar zit.

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport kwam zelfs al even met het gerucht dat de transfer voor dít jaar is, hoewel dat meer een gevalletje typisch Italiaanse chaos lijkt te zijn, aangezien dat detail verder nergens wordt gemeld.

Update 20.43u
Het team van Mercedes heeft inmiddels bevestigd dat Hamilton aan het eind van dit jaar vertrekt.