FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 februari 2024

Olympische Jeugdwinterspelen: Nederland eindigt met drie keer goud, Italië bovenaan medailletabel

In het Zuid-Koreaanse Gangwon en de bergen rondom Pyeongchang is donderdag de vierde editie van de Olympische Jeugdwinterspelen afgesloten. De laatste drie dagen kenden geen Nederlandse deelname meer, dat was vooral gericht op de eerder gehouden sporten en onderdelen, maar er stonden wel krakers als de ijshockeyfinale op het programma.

Snowboarden, halfpipe mannen
De thuisfans konden juichen: Lee Chae-un pakte met 88,50 punten in zijn tweede run het goud. De Amerikaan Alessandro Barbieri werkte zich met 84,75 punten naar zilver, terwijl brons met 83,00 punten naar de Japanner Ryusei Yamada ging.

Snowboarden, halfpipe vrouwen
Een 1-2'tje voor twee 14-jarige Japanse talenten: met 90,75 punten was het goud voor Rise Kudo, terwijl landgenote Sara Shimizu met 84,50 punten zilver pakte. Het brons ging naar de Zwitserse Lura Wick, die in haar eerste run met 78,00 punten beloond werd.

Langlaufen, 7.5km klassiek mannen
Een Duits feestje op het langlaufparcours: Jakob Moch ging er met het goud vandoor na een sterke slotfase, terwijl landgenoot Jonas Müller op 5,4 seconden zilver pakte. Het brons was op 6,9 seconden voor de Fransman Quentin Lespine, die twee kilometer voor de finish nog de snelste tussentijd noteerde.

Langlaufen, 7.5km klassiek vrouwen
Al vanaf het eerste tussenpunt was er één die boven de rest uit stak: Nelli-Lotta Karppelin uit Finland ging er met het goud vandoor, aan de finish was ze 10,5 seconden sneller dan de Française Agathe Margreither. De Franse ploeg kon twee medailles vieren, want op 12,7 seconden was het brons voor Annette Coupat.

Langlaufen, gemengde estafette
Na een sterk begin van Sarah Hofmann verloor Jonas Müller namens Duitsland de aansluiting met de kop, maar Lena Einsiedler bracht de ploeg terug en Jakob Moch maakte het af voor goud. Zilver ging op een handvol seconden naar Agathe Margreither, Gaspard Cottaz, Annette Coupat en Quentin Lespine uit Frankrijk, nét voor het verrassende Zwitserse team met Leandra Schöpfer, Nolan Gertsch, Ilaria Gruber en Maximilian Wanger - de Zweden grepen op een halve seconde naast de medailles.

Kunstschaatsen, ijsdansen
Het Franse duo Ambre Perrier-Gianesini/Samuel Blanc-Klaperman was een maatje te groot voor de rest, zowel in de ritmische dans als de vrije dans waren ze het best en met 155,35 punten leverde dat goud op. Zilver ging met 142,38 punten naar Olivia Ilin en Dylan Cain namens de VS, voor het Britse duo Ashlie Slatter/Atl Ongay-Perez (140,16).

Kunstschaatsen, vrouwen
De Japanse Mao Shimada, vorig jaar al de wereldkampioene bij de junioren, voegde daar nu jeugdolympisch goud aan toe met 196,99 punten - zowel in de korte kür als in de vrije kür was ze de beste. Zilver ging met 191,83 punten naar de Zuid-Koreaanse Shin Ji-a, de vicewereldkampioene junioren, voor de 183,20 punten van Shimada's landgenote Yo Takagi.

Kunstschaatsen, teamwedstrijd
Slechts vijf teams wisten een team op de been te brengen en het thuisteam ging er met het goud vandoor: Kim Hyun-gyeom, Shin Ji-a en ijsdansers Kim Jin-ny en Lee Na-mu pakten één punt meer dan de VS, met brons voor Canada.

Freestyleskiën, halfpipe mannen
Na brons op de big air kon Luke Harrold uit Nieuw-Zeeland nu naar zijn volkslied luisteren: goud met 94,25 punten in zijn eerste run. Het feest werd groter, want landgenoot Finley Melville Ives pakte met 92,50 punten zilver, voor de 85,00 van de Zwitser Alan Bornet.

Freestyleskiën, halfpipe vrouwen
Het deelnemersveld was met zes dames vrij beperkt, maar dat mocht de Chinese pret niet drukken: goud voor Liu Yishan met 92,25 punten, voor Chen Zihan met 83,75 punten. Het brons ging in de persoon van Kathryn Gray met 79,25 punten naar de VS.

Noordse combinatie, gemengde teams
De Noorse ploeg was het sterkst bij het schansspringen, maar langlaufend viel het fors tegen en het kwartet moest het doen met de vijfde plek. De Finnen startten als tweede, zakten met Eemeli Kurttila en Heta Hirvonen wat weg, maar mondiale subtopper Minja Korhonen bracht ze naar de leiding en Peter Raisanen maakte het af. Achter het gouden Finland was zilver voor Aljaz Janhar, Tia Malovrh, Teja Pavec en Lovro Percl Serucnik uit Slovenië, met brons voor Bryan Venturini, Giada Delugan, Anna Senoner en broer Manuel Senoner namens Italië.

IJshockey, vrouwen
Zweden won het goud in de eerste twee edities van de Jeugdspelen, Japan won vier jaar geleden in de finale van Zweden. De twee landen stonden ook nu in de finale en dit keer was Zweden voor bijna drieduizend toeschouwers een maat te groot: Tilde Grillfors en Ebba Westerlind scoorden in de eerste periode, Nellie Norén en Matilda Österman zorgden voor de 4-0 eindstand en Zweeds goud. Brons ging naar Duitsland, dat met 3-1 van Zwitserland won.

IJshockey, mannen
In de eerste drie edities van de Jeugdspelen stonden Finland, Canada, Rusland en de VS telkens in de halve finales, nu was dat uiteraard iets anders: Tsjechië verving Rusland bij de laatste vier en won zelfs met 3-1 van Finland, terwijl de Amerikaanse ploeg na shootouts met 6-5 van Canada won. De Canadese ploeg ging er in de strijd om brons ook aan na shootouts, nadat ze een 3-0 voorsprong tegen Finland uit handen gaven: 5-4. In de finale was het minder spannend: Mikey Berchild, JP Hurlbert, nog eens Berchild en Zane Torre brachten de ploeg met een 4-0 zege op Tsjechië naar het goud.

Curling, gemengde dubbels
Het Britse duo Callie Soutar/Ethan Brewster plaatste zich donderdagochtend met een 6-5 zege op Maja Roxin/Jonatan Meyerson uit Zweden voor de finale, dezelfde score die de Denen Katrine en Jacob Schmidt haalden tegen Ella Wendling/Benji Paral uit de VS. Het Amerikaanse duo won de strijd om brons met 7-4 van Zweden, waarna een spannende finale met 7-6 goud opleverde voor Soutar en Brewster - voor Schmidt en Schmidt was het hun tweede zilveren medaille, nadat ze dat bij de gemengde teams ook al wonnen.

Medailletabel
Italië eindigt uiteindelijk bovenaan met elf keer goud, drie keer zilver en vier keer brons. De Duitser pakten negen gouden medailles, vijf zilveren en zes bronzen, terwijl zowel Zuid-Korea als Frankrijk zeven keer goud wonnen. Nederland eindigde op de twaalfde plek, met drie keer goud door Angel Daleman, één keer zilver en één keer brons.

VS voeren sancties in tegen aantal Israëlische kolonisten

De VS hebben sancties opgelegd aan verschillende extremistische Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. Het geweld van deze kolonisten tegen Palestijnse burgers in het door Israël bezette gebied heeft een 'mensonwaardig niveau' bereikt, aldus de Amerikaanse president Joe Biden.

De sancties zijn in eerste instantie gericht tegen vier mensen wiens bezittingen in de VS geblokkeerd zijn en met wie Amerikaanse burgers geen financiële transacties meer mogen uitvoeren.

De sancties maken deel uit van een uitvoerend bevel van Biden dat gericht is op het straffen van mensen die beschuldigd worden van aanslagen of ‘daden van terrorisme’ of die ‘de vrede, stabiliteit en veiligheid ondermijnen’ op de Westelijke Jordaanoever, aldus het bericht. In het decreet beschuldigde Biden de kolonisten van ‘het met geweld verplaatsen van mensen en dorpen en het vernietigen van eigendommen’.

Lewis Hamilton naar Ferrari ten koste van Sainz

Een van de grootste nieuwsbommetjes van de afgelopen jaren is gedropt in de Formule 1-wereld: niemand minder dan Lewis Hamilton zou vanaf volgend jaar voor Ferrari gaan rijden. Carlos Sainz zou op zoek mogen naar een ander zitje en de zevenvoudig wereldkampioen vertrekt dan bij Mercedes.

Vanaf de loop van de ochtend kwamen donderdag overal de berichten binnen met geruchten over het nieuws, maar die geruchten leken in rap tempo concreter te worden en werden ook opgepikt door de grote internationale sportmedia.

Sainz en Charles Leclerc zouden in 2024 nog gezamenlijk het team vormen, maar na dit jaar vertrekt Sainz volgens de berichten en wordt het beruchte 'We are checking' - het standaardantwoord als Ferrari weer over de strategie twijfelt - een van de zaken die we voortaan op Hamilton's boordradio te horen krijgen.

Zowel Ferrari als Mercedes, Hamilton's huidige team, hebben nog niet gereageerd, hoewel er inmiddels ook berichten opduiken dat het Engelse team donderdag nog aan haar medewerkers laat weten hoe een en ander in elkaar zit.

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport kwam zelfs al even met het gerucht dat de transfer voor dít jaar is, hoewel dat meer een gevalletje typisch Italiaanse chaos lijkt te zijn, aangezien dat detail verder nergens wordt gemeld.

Update 20.43u
Het team van Mercedes heeft inmiddels bevestigd dat Hamilton aan het eind van dit jaar vertrekt.

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 5

Dit is een bioscoopweek met range. Aan de ene kant het veelgeprezen, Oscargenomineerde The Zone of Interest, en aan de andere kant het zoveelste romantische vakantieverhaal van Nederlandse bodem. Gelukkig zit er nog ook aardig wat leuks tussen de twee, voordat je die bodem bereikt.

The Zone of Interest

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.

Zie ook: In The Zone of Interest eist het onzichtbare leed alle aandacht op

Argylle

Argylle is een film van het verknipte brein van Matthew Vaughn (Kingsman-franchise, Kick-Ass) en is een scherpzinnige, grensverleggende, wereldomspannende spionagethriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-franchise) vertolkt de rol van Elly Conway, de teruggetrokken auteur van een serie succesvolle spionageromans, die ’s avonds het liefst lekker thuis op de bank zit met haar laptop en haar kat Alfie. Maar als de fictieve plots van Elly’s boeken – over geheim agent Argylle en zijn missie om een wereldwijd spionagenetwerk te ontmantelen – steeds meer gaan lijken op de geheime activiteiten van een echte spionagedienst, is het afgelopen met die rustige avondjes thuis. Samen met Aiden (Sam Rockwell), een spion met een kattenallergie, racet Elly (met Alfie in haar rugzak) de wereld over om de moordenaars een stap voor te blijven als de grens tussen haar fictieve en echte wereld begint te vervagen.

Scotoe

Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) groeien op in dezelfde wijk in Amsterdam. Ze leren het klappen van de zweep al op jonge leeftijd kennen en ontwikkelen zich in no time tot twee streetwise rechercheurs. Wanneer ze een grote cocaïnesmokkel op het spoor komen zien ze dat als een enorme kans om zichzelf te bewijzen. Maar hun ‘unieke’ Turkse en Marokkaanse werkmethodes zorgen ervoor dat ze door de hoofdcommissaris (Daphne Deckers) van de zaak worden gehaald. Ze zetten het onderzoek stiekem door en als Sino’s vrouw Esra (Melisa Asli Pamuk) in de zaak verstrikt raakt, moeten ze alles op alles zetten om hun baan en familie te redden.

Almamula

In het afgelegen Santiago del Estero in Noord-Argentinië, worstelt de jonge Nino met zijn identiteit en de homofobe houding in zijn buurt. Zijn ouders, op zoek naar een veiliger omgeving, besluiten de familie tijdelijk naar het platteland te verhuizen. Daar, ver van de stedelijke onrust, vindt Nino zichzelf terug in de diepten van een mysterieus bos, dat volgens lokale legendes wordt achtervolgd door de Almamula, een angstaanjagend wezen dat personen straft die zich overgeven aan vleselijke zonden. In de verstikkende hitte van de zomer, waar realiteit en dromen elkaar vervagen, verdwijnt plotseling een jongen uit het dorp. Geruchten en angst verspreiden zich snel, en de lokale bevolking fluistert over het monster. Voor Nino, gevangen tussen de repressieve realiteit en zijn ontluikende verlangens, wordt het bos een plaats van ontsnapping. Het biedt hem niet alleen een toevluchtsoord van de giftige sfeer thuis, maar wekt ook zijn diepste impulsen en nieuwsgierigheden. Terwijl de gemeenschap worstelt met onuitgesproken verlangens, verboden en de dreiging van geweld, wordt Nino steeds meer aangetrokken tot de verborgen en sensuele mysteries die het bos lijkt te verbergen. Deze film is een aangrijpende verkenning van zelfontdekking, de strijd tegen vooroordelen en de kracht van ongetemde natuur, die samen een beklemmende, doch bevrijdende wereld creëren voor Nino.

Northern Comfort

Een succesvol auteur, een gespannen projectontwikkelaar en een influencer-koppel nemen deel aan een high-end vliegangstcursus. De laatste en ultieme uitdaging van de cursus is een echte vlucht van Londen naar IJsland, die nog dramatischer uitpakt dan de groep ooit had kunnen bedenken. Gestrand in IJsland zullen de ‘Fearless Flyers’ hun angsten onder ogen moeten komen om zo hun vleugels uit te kunnen slaan... én te kunnen vliegen.

Breaking Social

Samenlevingen zijn gebaseerd op het idee van een sociaal contract. Werk hard, behandel elkaar met respect, speel volgens de regels en je wordt beloond. Maar de realiteit is anders. Winst wordt via belastingparadijzen weggesluisd en grond wordt leeg geboord zonder dat de samenleving daar iets voor terugkrijgt. In de hoopvolle documentaire Breaking Social kijkt Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) naar de globale patronen van kleptocratie en landontginning. Van een vermoorde onderzoeksjournalist in Malta tot een waterloze rivier in Chili. Maar het omslagpunt is bereikt. Wereldwijd komen activisten in opstand tegen sociale ongelijkheid en corruptie. Hun inspirerende verhalen worden afgewisseld met reflecties van auteurs Rutger Bregman en Sarah Chayes. Kan het tij worden gekeerd? Breaking Social is een film die ons laat nadenken over de bouwstenen van onze samenleving en probeert een zaadje hoop te planten in ieder van ons.

Verliefd op Bali

Drie vrouwen, drie generaties, één eiland … een eiland om verliefd (op) te worden! Na het overlijden van haar Indische oma, overtuigt influencer Jenny haar moeder en zus om met haar naar Bali te gaan. Ze zijn totaal verschillend en komen ieder met hun eigen motivatie en vragen naar het eiland. Terwijl Jenny haar carrière probeert te redden, wil Dewi vooral op zoek naar haar roots en hoopt Cornelie dat de reis haar en haar dochters dichter bij elkaar brengt. Door de zoektocht naar een familielegende ontvouwt zich te midden van de kleurrijke Indonesische cultuur niet alleen een oude liefdesgeschiedenis, maar ontstaan er onverwacht ook nieuwe liefdes.

Gewoon Super!

Het leven van de 11-jarige game liefhebber Hedwig staat op zijn kop wanneer ze veel eerder dan verwacht haar vader moet gaan vervangen als de superheld van de stad. Maar Hedwig is geen superheld; ze is klein, een beetje onhandig en niet sportief. Haar vader daarentegen is groot en sterk en de lievelingsheld van de stad. Al snel realiseert Hedwig's vader zich dat de nieuwe superheld misschien wel Adrian, het atletische neefje van Hedwig, moet zijn. Teleurgesteld gaat Hedwig op bezoek bij haar oma, die vroeger zelf ook superheld was. De stoere oma ziet mogelijkheden voor Hedwig en is niet voor één gat te vangen. Er ontstaat een onwaarschijnlijk sterk team waarbij Hedwig bewijst dat je ook zonder superkrachten gewoon super kunt zijn.

Oekraïne schakelt opnieuw Russisch oorlogsschip uit

Afgelopen nacht heeft Oekraine met een aanval van kamikazedrones weer een Russisch oorlogsschip naar de bodem van de zee gejaagd. Het gaat om het geleidewapen-korvet Ivanovets met een waarde van 70 miljoen dollar.

Oekraïne heeft beelden vrijgegeven van de zeedrones die vannacht een Russisch oorlogsschip tot zinken brachten in de Zwarte Zee. De drones werden gefilmd terwijl ze zich over een onrustige zee begaven naar de Ivanovets, een Tarantul-klasse raketkorvet, terwijl de Russische matrozen aan boord een kogelregen op de drones afvuurden. De romp van het schip werd meerdere keren geraakt en veroorzaakten zware schade die het schip uiteindelijk tot zinken bracht.

"Als gevolg van een aantal directe inslagen op de romp, liep het Russische schip kritieke schade op die immobilisatie veroorzaakte - het verzwaarde naar achteren en zonk," aldus de militaire inlichtingendienst van Oekraïne (GUR).

Volgens Kyiv werd de missie uitgevoerd door de schimmige 'Group 13' van de hoofdinlichtingendienst en het Digital Ministry. Het is minstens het vijfde slagschip dat Poetin heeft verloren van zijn eens zo gevreesde Zwarte Zeevloot, door een land zonder functionerende marine.

De Britse inlichtingendienst schatte dat Oekraïne al een vijfde van de vloot had vernietigd voordat de Ivanovets tot zinken werd gebracht.

Rusland heeft geen commentaar gegeven op het incident en over een eventuaal aantal slachtoffers en overlevenden is niets bekend.

Random Pics van de Dag #1177

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

EU stemt in met steunpakket 50 miljard voor Oekraïne

Hongarije heeft in de EU lange tijd een financieel pakket van vele miljarden euro's voor Oekraïne geblokkeerd. Nu hebben alle EU-leden ingestemd met 50 miljard euro steun voor de komende vier jaar.

Na een lange strijd hebben alle 27 EU-lidstaten tijdens een speciale top in Brussel ingestemd met een financieel pakket van vele miljarden euro's voor Oekraïne. De voorzitter van de EU-Raad, Charles Michel, kondigde het akkoord aan: tot 2027 moet er 50 miljard euro aan financiële hulp naar Oekraïne vloeien.

"We hebben een akkoord", schreef Michel op X. Dankzij het unanieme akkoord kan Oekraïne rekenen op langetermijnfinanciering. Het akkoord laat ook zien dat de EU een leiderschapsrol en verantwoordelijkheid op zich neemt ten gunste van het land. "We weten wat er op het spel staat", benadrukte Michel.

Oekraïne blij met besluit Brussel
De Oekraïense president Zelenskyy prees het akkoord dat de EU-lidstaten hebben bereikt. Hij zei dat het besluit de "sterke eenheid van de EU" laat zien. De toezegging zal de economische en financiële stabiliteit van zijn land op de lange termijn versterken.

De regeringsleider van Oekraïne, Denys Shmyhal, sprak op X van een bijdrage aan een "gezamenlijke overwinning" op Rusland. "De lidstaten van de EU tonen opnieuw hun solidariteit en eenheid om het Oekraïense volk te helpen de oorlog te weerstaan," schreef hij.

Zware strijd tot het einde
De EU wilde het miljardenpakket al in december goedkeuren. Een unanieme beslissing mislukte echter door het veto van de Hongaarse premier Viktor Orban.

Om een unanieme stemming mogelijk te maken, zijn de overige 26 EU-leden naar verluidt overeengekomen dat de financiële hulp aan Oekraïne elke twee jaar opnieuw wordt bekeken. Eventuele wijzigingen in het hulppakket zouden echter door alle EU-lidstaten moeten worden goedgekeurd, meldde persbureau Reuters. Orban had aanvankelijk zelfs geëist dat de toezeggingen jaarlijks zouden worden herzien om goedkeuring te krijgen. Hiermee kreeg hij blijkbaar niet zijn zin.

Nog voor het begin van de bijeenkomst in Brussel hadden diverse vooraanstaande staatshoofden en regeringsleiders van EU-landen in een kleine groep met Orban onderhandeld over zijn akkoord. Op een foto die EU-Raadsvoorzitter Michel liet rondgaan, was te zien hoe de politici kort voor het begin van de speciale top in kleine kring met Orban spraken.

Geschil over bevroren EU-gelden Hongarije
In 2022 bevroor de EU miljarden euro's uit de EU-begroting voor Hongarije op grond van de schendingen van de rechtsstaat door het land en de buitensporige corruptie in Hongarije.

Brussel maakte vandaag bekend dat er in eerste instantie geen concessies zijn gedaan aan Hongarije in het geschil over de bevroren EU-fondsen.

Tot nu toe voor totaal 28 miljard euro aan militaire hulp voor Oekraïne
Sinds het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne heeft de EU Kyiv gesteund met militaire hulp voor een totaalbedrag van 28 miljard euro, aldus EU-buitenlandchef Josep Borrell. Dit jaar zal er voor ten minste 21 miljard euro aan hulp worden geboden. Dit bedrag kan nog oplopen, omdat nog niet alle EU-lidstaten details hebben gegeven over de geplande steun met defensiematerieel.

Man reed door rood voor botsing met fietser, niet zeker of hij op telefoon keek

Het is niet met voldoende zekerheid vast te stellen dat een 28-jarige man uit Deurne in oktober 2022 met zijn telefoon bezig was toen hij met zijn bestelbus op een fietser botste. De rechtbank Oost-Brabant spreekt hem daarvan vrij. Wel reed de man door een rood verkeerslicht. Hij krijgt een geldboete van 1.500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. 

De verdachte reed die bewuste nacht op de Europaweg in de richting van Eindhoven. Op de kruising met de Boerhavelaan in Helmond botste hij op een overstekende fietser. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken sleutelbeen en een lichte hersenschudding op. 

Volgens de officier van justitie was er juridisch gezien sprake van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag, omdat de verdachte met zijn mobiele telefoon bezig was en door een rood verkeerslicht reed. De verdachte ontkent dat hij met zijn mobiele telefoon bezig was en denkt dat hij door groen is gereden.

De bewuste telefoon werd door de politie onderzocht en daaruit blijkt volgens de rechtbank niet zonder meer dat de verdachte vlak voor of tijdens de aanrijding met zijn telefoon bezig was. Hij wordt dan ook vrijgesproken van dit verwijt. Wel reed de verdachte door een rood verkeerslicht. Uit onderzoek blijkt dat dit licht al zeker 16 seconden op rood stond.

Aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend
Doordat de verdachte door een rood licht reed en door zijn onoplettendheid, ontstond er een gevaarlijke verkeerssituatie. De fietser had bovendien zijn lichten aan en ook deze heeft de verdachte niet gezien. Hieruit maakt de rechtbank op dat de verdachte niet oplette toen hij het kruispunt naderde en ook niet toen hij de kruising overstak. Dit rijgedrag kwalificeert de rechtbank als aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend. 

Eerder veroordeeld
Voor soortgelijke verkeersdelicten geldt als richtlijn een geldboete van 1.000 euro en een rijontzegging van 3 maanden. In dit geval weegt mee dat de verdachte eerder is veroordeeld en dat hij in de afgelopen jaren diverse boetes kreeg voor verkeersovertredingen. Daarom verhoogt de rechtbank de geldboete tot 1.500 euro. De verdachte krijgt een voorwaardelijke rijontzegging omdat hij zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn pas gestarte bedrijf. Bovendien is dit een stok achter de deur om herhaling te voorkomen.

Musk wil uit Delaware vertrekken na streep door aandelenpakket $56 miljard

Tesla is, net als veel Amerikaanse bedrijven, gevestigd in de Amerikaanse staat Delaware vanwege het ondernemingsvriendelijke klimaat. Maar een rechter daar keert bedrijfsleider Musk tegen zichzelf. Woedend wil hij de fabrikant van elektrische auto's zonder meer naar Texas transplanteren.

Tesla-baas Elon Musk wil na een voor hem ongunstige uitspraak van de rechter Tesla weghalen uit de Amerikaanse staat Delaware en vraagt daarom aandeelhouders om een verhuizing naar Texas goed te keuren. “De publieke opinie is unaniem in het voordeel van Texas! Tesla zal onmiddellijk een aandeelhoudersvergadering bijeenroepen, zodat het bedrijf volledig naar Texas kan verhuizen”, schreef Musk op zijn Platform X.

Dinsdag heeft een rechter in Delaware een overeenkomst over een aandelenpakket van $56 miljard voor Musks topfunctie ongeldig verklaard. De elektrische autofabrikant Tesla, onder leiding van Musk, had hem in 2018 aandelenopties beloofd als ambitieuze doelstellingen voor de beurswaarde en bedrijfscijfers zouden worden bereikt. De rechter oordeelde nu echter dat Musk te veel invloed had op het compensatiepakket  om van een eerlijke procedure te kunnen spreken.

Tesla-investeerder Richard Tornetta stapte naar de rechter om een zaak tegen Musk, Tesla en verschillende leden van de raad van bestuur van Tesla te beginnen. Tornetta beschuldigt de 52-jarige multimiljardair van “ongerechtvaardigde verrijking”. De bedrijfsbaas kon destijds zijn voorwaarden opleggen aan de raad van bestuur van Tesla, die niet voldoende onafhankelijk was.

Musk kreeg de aandelenopties volgens het plan, maar heeft deze vanwege het juridische geschil nog niet kunnen verzilveren. Dinsdag rangschikte de financiële dienst Bloomberg hem op in de ranglijst van miljardairs nummer één, met een geschat fortuin van $205 miljard. Bij dergelijke schattingen wordt rekening gehouden met het toegezegde pakket. Zonder de 56 miljard dollar zou hij achter het hoofd staan van de luxegroep LVMH, Bernard Arnault en Amazon-oprichter Jeff Bezos.

Volgens het plan uit 2018 zou Musk in twaalf stappen aandelenopties kunnen krijgen met een maximale waarde van maximaal 55,8 miljard dollar (51,46 miljard euro) als de beurswaarde en bedrijfscijfers van Tesla met bepaalde minimumwaarden zouden groeien. De rechter oordeelde dat de aandeelhouders van Tesla niet goed waren geïnformeerd over het proces waarin over het enorme pakket werd onderhandeld. Musk had nauwe banden met enkele mensen die aan de kant van Tesla bij de onderhandelingen betrokken waren.

De doelstellingen van de overeenkomst leken in 2018 extreem hoog. Bovenal was één vereiste dat de marktwaarde van Tesla zou stijgen van ongeveer $50 miljard naar ongeveer $650 miljard. Maar de euforie van investeerders over het succes van de compacte auto's Model 3 en Model Y maakte dit mogelijk: op zijn hoogtepunt was Tesla meer dan een biljoen dollar waard. Sindsdien is de omzetgroei afgenomen, de beurswaarde bedroeg dinsdag $610 miljard. 

Zowel Tesla als Musk kunnen nog in beroep gaan tegen de gerechterlijke uitspraak.

Na het besluit startte Musk een onderzoek op X met de vraag of Tesla zijn hoofdkantoor officieel in Texas zou moeten vestigen. Na enkele uren stond de goedkeuring hiervoor op ruim 87 procent van de 1,1 miljoen uitgebrachte stemmen. 

Trump's schadeclaim voor bewering seksfeesten in Rusland afgewezen

In 2016 stelde de Britse ex-agent Christopher Steele een compromitterend dossier samen dat licht wierp op de relaties van Donald Trump met Rusland. Vele jaren later klaagde de voormalige Amerikaanse president Steele aan voor schadevergoeding. Een rechtbank in Londen heeft de claim nu echter afgewezen.

Een rechtbank in Londen heeft de rechtszaak van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump tegen de auteur van een controversieel geheim dossier overTrump zijn relaties met Rusland afgewezen. Er waren geen "overtuigende gronden" voor een rechtszaak, verklaarde rechter Karen Steyn. Trumps eis tot schadevergoeding had volgens haar geen kans van slagen.

Daarnaast heeft de voormalige president vele jaren voorbij laten gaan sinds de publicatie van het dossier in 2017 zonder een poging te doen om "zijn reputatie te verdedigen in de Britse rechtbanken", voegde de rechter eraan toe. Trump had in Londen een rechtszaak aangespannen tegen het Londense adviesbureau Orbis Business Intelligence, eigendom van de voormalige Britse geheim agent Christopher Steele, die voor de presidentsverkiezingen van 2016 een dossier had samengesteld met compromitterende informatie over de rechtse populist. Trump beschreef het Steele dossier herhaaldelijk als "nep".

Chanteert Rusland Trump met seksfilms?
In het dossier worden onder andere berichten aangehaald dat de Russische geheime dienst filmbeelden heeft van Trumps vermeende deelname aan orgieën in Rusland en deze als pressiemiddel gebruikt. Het gaat onder andere over een vermeend incident in een hotel in Moskou in 2013 waarbij prostituees in het bijzijn van Trump op een bed zouden hebben geplast. Trump heeft altijd ontkend te hebben deelgenomen aan seksfeesten in Rusland.

De Amerikaanse krant "New York Times" kwam ook tot de conclusie dat er geen solide bewijs was voor veel van Steele's beweringen. Trump beschuldigde het adviesbureau Orbis van schending van de privacy en eiste een niet nader gespecificeerde schadevergoeding voor ernstige reputatieschade. Het bedrijf voerde aan dat het niet verantwoordelijk was voor de publicatie van het dossier, dat onbewerkt online werd gepubliceerd door het Amerikaanse portaal "Buzzfeed". Het dossier, dat werd samengesteld vóór de verkiezingsoverwinning van Trump in 2016 op Hillary Clinton, werd samengesteld in opdracht van adviseurs van de Democratische Partij.

Twee jaar geleden diende Trump in de VS een aanklacht in wegens laster tegen zijn voormalige tegenstander Clinton en andere vertegenwoordigers van de Democratische Partij. De zogenaamde Rusland-affaire was het onderwerp van een gedetailleerd onderzoek door de toenmalige speciale onderzoeker van de VS, Robert Mueller. Na een bijna twee jaar durend onderzoek bevestigde hij de Russische inmenging in de verkiezingen ten gunste van Trump. Hij vond echter niet voldoende bewijs voor illegale collusie tussen het Trump-team en Moskou met betrekking tot deze inmenging.

Sci-fi shooter Judas is spirituele opvolger Bioshock

Het nieuwe project van Ken Levine, de bedenker van de Bioshock-games, heet Judas en komt naar alle waarschijnlijkheid begin 2025 uit. Gisteravond konden we op de State of Play alvast een eerste indruk bekijken.

Judas wordt gemaakt door Ghost Story Games, de nieuwe gamestudio van Levine die hij oprichtte na zijn vertrek bij Irrational Games, waar de Bioshock-games werden ontwikkeld. In de trailer is duidelijk het DNA van Bioshock terug te zien. Bekijk de eerste beelden hieronder.

Meer asielverzoeken en minder nareizigers in 2023

In 2023 dienden ruim 38 duizend mensen een eerste asielverzoek in Nederland in. Dat is 8 procent meer dan het jaar ervoor. Het aantal nareizigers nam juist af (-7 procent) vergeleken met 2022. Net als afgelopen jaren komt de grootste groep asielzoekers uit Syrië. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste asielcijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

In de tweede helft van 2023 werden de meeste asielverzoeken ingediend; ruim 23 duizend van de in totaal ruim 38 duizend. Van alle eerste asielverzoeken waren er 600 verzoeken van mensen uit Oekraïne; 460 minder dan in 2022.

Meer dan een derde asielzoekers komen uit Syrië
Net als in voorgaande jaren kwamen in 2023 de meeste asielzoekers uit Syrië. Zij deden 13 duizend eerste asielaanvragen, iets meer dan in 2022. Andere grotere groepen asielzoekers kwamen uit Turkije en Eritrea. Vooral het aantal asielzoekers uit Eritrea nam toe; 72 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Vooral jonge mannen doen eerste asielverzoek
Drie kwart van de asielzoekers die in 2023 een eerste asielverzoek indienden waren mannen. Bij asielzoekers uit Syrië en Jemen lag dit percentage hoger, respectievelijk 84 en 83 procent. De meeste asielzoekers waren jonger dan 35 jaar bij het indienen van een asielverzoek. Bijna 3 op de 10 asielzoekers waren zelfs jonger dan 18 jaar. Van de asielzoekers uit Eritrea was bijna de helft jonger dan 18 jaar.

Iets minder nareizende familieleden
In 2023 kwamen iets meer dan 10 duizend nareizende familieleden naar Nederland. Dat zijn er 800 minder dan het jaar ervoor. Dit komt grotendeels doordat er minder nareizigers uit Syrië en Eritrea naar Nederland kwamen. Wel verdubbelde het aantal nareizigers uit Jemen.

In 2023 waren 6 op de 10 nareizigers een vrouw. Iets meer dan de helft van de nareizigers was jonger dan 18 jaar. Van de nareizigers uit Syrië en Jemen was 6 op de 10 jonger dan 18 jaar.

FOK! Wat een weer: de zon is terug

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend wordt het geleidelijk overal zonnig en droog. Alleen in de Limburgse heuvels komt in het begin van de ochtend nog bewolking en mogelijk nog wat (mot)regen voor. De wind is matig en komt uit het westen, aan zee uit het noordwesten. In het noordelijk kustgebied is de wind (vrij) krachtig.

Vanmiddag schijnt de zon en is het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig.

Vanavond is het droog. De wind draait van west naar zuidwest en is matig, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtig.

Komende nacht is het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C plaatselijk in het zuidoosten tot 5°C aan zee. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Tot morgen!

                   


Ook vandaag laat de zon zich weer zien, net als in het Drouwense zand (Foto: bondage)
Ook vandaag laat de zon zich weer zien, net als in het Drouwense zand (Foto: bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Voorlopige hechtenis verdachte van dubbele moord in Weiteveen verlengd

De raadkamer van de rechtbank in Noord-Nederland heeft vandaag besloten dat een 50-jarige man uit Klazienaveen negentig dagen langer vast blijft zitten. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van twee moorden. Volgens het OM heeft hij op dinsdag 16 januari 2024 een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw in hun woonplaats Weiteveen met voorbedachten rade om het leven gebracht.

Alles wijst er op dat de verdachte gebruik heeft gemaakt van meerdere vuurwapens. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt momenteel de vuurwapens die zijn aangetroffen op de plaats van het delict. De vuurwapens die zijn aangetroffen op de plaats van het delict, en zeer vermoedelijk zijn gebruikt, zijn illegaal verkregen en waren dus niet vergund. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de wapens.

Meldingen en aangiften
Het OM is ermee bekend dat er een langer lopend conflict ten grondslag ligt aan dit incident, waarbij beide partijen het laatste jaar meerdere meldingen en enkele aangiften hebben gedaan van in hun ogen overlast gevend of strafbaar gedrag door de ander. Uiteraard wordt zorgvuldig gekeken naar deze meldingen en aangiften.

Het conflict tussen hen was langdurig en draaide om de verkoop van een huis. Het conflict tussen K. en de kopers ging over bouwtechnische gebreken, die K. zou hebben verzwegen. 

Bij de moorden is grof geweld gebruikt, zei het Openbaar Ministerie vorige week. De vrouw is van dichtbij in haar auto doodgeschoten, de man is op meerdere manieren toegetakeld. Zo is hij beschoten, gestoken en geslagen. De zoon van het stel was tijdens de schietpartij aanwezig.

Populariteit e-bikes in 2023 onder 25-34 jarigen gestegen​

Vergeleken met vorig jaar zijn er in Nederland naar verhouding meer e-bike kopers in de leeftijdscategorie 25-34 jaar en minder in de categorie 18-24 jaar. In die laatste categorie was vorig jaar juist een toename. Het aandeel van verkochte elektrische racefietsen is afgenomen en dat van stads- en toerfietsen toegenomen.

Het aandeel van fatbikes is nog beperkt. Dit blijkt uit de GfK E-bike Monitor 2023, de jaarlijkse E-Bike Monitor van GfK. In 2023 is de monitor voor de 6e keer gehouden. Doelgroep van het onderzoek zijn recente kopers en potentiële kopers van een e-bike.

Men betaalt een hogere prijs dan gepland
De Nederlandse consument betaalt uiteindelijk gemiddeld 18% meer voor de aangekochte e-bike dan men voor ogen had in de oriëntatiefase. Deze gap, tussen bereidheid te betalen en daadwerkelijk betaald, is ten opzichte van 2022 toegenomen. De angst voor diefstal van de e-bike, een veel voorkomende drempel tot aankoop, is met 40% toegenomen in 2023

Fysieke winkel nog steeds dominant, aandeel online kanaal licht afgenomen
De gemiddelde aankoopprijs is harder gestegen dan vorig jaar. De fysieke winkel blijft het belangrijkste kanaal voor het kopen van een e-bike. De consument vindt het nog steeds belangrijk om de e-bike te zien en te testen. Na een stijging vorig jaar is het aandeel van het onlinekanaal weer iets afgenomen. Het online-aandeel voor de aankoop van een e-bike is in Nederland relatief laag.

Ook in 2023 maakte ruim 90% van de kopers die een winkel of locatie hebben bezocht een proefrit. Ook in andere landen wordt er veel gebruik gemaakt van een proefrit, maar het percentage blijft achter bij Nederland. Maar liefst driekwart van de consumenten die een e-bike in de fysieke winkel kopen geeft de voorkeur aan offline fietsenwinkels die meerdere merken in huis hebben.

Minder mensen met griep naar huisarts

De griepepidemie in Nederland lijkt een week nadat die werd afgekondigd alweer af te zwakken. Huisartsen hebben in de afgelopen week aanzienlijk minder patiënten met griepverschijnselen gezien dan een week eerder. In afgenomen monsters wordt echter wel relatief vaak een griepvirus gevonden. Daarom spreken experts van onder meer gezondheidsinstituut Nivel nog wel van een griepepidemie.

De griepgolf verloopt dit jaar tot nog toe mild. In de vierde week van het jaar, waar de nieuwe cijfers over gaan, gingen per 100.000 inwoners nog maar 51 mensen met griepachtige klachten naar de huisarts. Een week eerder deden nog 70 op de 100.000 inwoners dat. Meer hierover bij Skipr.

Oekraïne ontvangt experimentele GLSDB 'zwevende bom'

De Verenigde Staten sturen een gloednieuwe raket naar Oekraïne die deze week al kan worden afgevuurd op Russische troepen.

De levering komt op een moment dat de Oekraïense munitievoorraden slinken, de frontlinie zich verhardt en Kyiv overschakelt op een strategie van "actieve verdediging".

De nieuw ontwikkelde Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) met een bereik van zo'n 150km is een zweefbom die door een oude M26 booster vanuit een M270 of M142 HIMARS kan worden afgeschoten en zal vervolgens zelf naar het doel zweven. Het is een vrij wendbaar projectiel dat allerlei bochten kan maken om zo afweer te ontwijken of een doel van achter aan te vallen. Het kan worden gebruikt op doelen aan de oppervlakte of met een vertraagde explosie tegen beter beschermde doelen. De grote range van de GLSDB zorgt dat Oekraïne bijna overal in het door Rusland bezette Oekraïense gebied kunnen toeslaan.

 

VS: steeds meer honden ziek door onbekende luchtwegaandoening

De afgelopen maanden zijn er meldingen geweest over een mysterieuze luchtwegaandoening bij honden. Het is zorgwekkend: Sommige honden ontwikkelen een ernstige ziekte die lang aanhoudt en niet reageert op behandeling. En in sommige gevallen zijn honden gestorven.

Vanaf begin december zijn er gevallen van canine infectious respiratory disease complex (CIRDC) gezien door dierenartsen in meerdere Amerikaanse staten. Het exacte aantal is nog onbekend, omdat de verplichting voor dierenartsen om CIRDC te melden bij de dierengezondheidsautoriteiten van hun staat sterk uiteenlopen. Wat het melden verder bemoeilijkt, is dat verschillende bacteriën en virussen kunnen bijdragen aan CIRDC en dat tegen de tijd dat een hond wordt getest, het al voorbij het punt kan zijn dat het kan worden opgespoord.

Het Oregon Department of Agriculture (ODA) heeft sinds half augustus meer dan 200 meldingen van dierenartsen ontvangen. Het ODA, dat de pathologie van CIRDC heeft onderzocht, zegt dat de ziekte de volgende klinische syndromen vertoont:

  • Mild-gematigde bronchitis met een lange duur (zes tot acht weken of langer) die minimaal of niet reageert op antibiotica.
  • Chronische longontsteking die niet of nauwelijks reageert op antibiotica.
  • Acute longontsteking die snel ernstig wordt en vaak leidt tot een ernstig ziekzijn in slechts 24-36 uur.

In het post COVID-19 tijdperk, zijn er vragen gerezen over het zoönotisch potentieel van een nieuwe besmettelijke dierziekte.

"Journalisten hebben ons gevraagd of mensen deze ziekte van honden kunnen krijgen", zegt AVMA-voorzitter Rena Carlson in een verklaring. "Over het algemeen is het risico dat mensen ziek worden van honden met een besmettelijke luchtwegaandoening bij honden extreem laag. Omdat we echter nog niet precies weten welk agens of welke agentia de huidige uitbraak veroorzaakt, is het een goed idee om je handen grondig te wassen na het aanraken van jouw of andere honden."

Dr. Deborah Silverstein, professor aan de Universiteit van Pennsylvania School of Veterinary Medicine, en Dr. David Needle, patholoog aan het New Hampshire Veterinary Diagnostic Laboratory hebben een aantal adviezen voor hondeneigenaren: 

  • De honden die het meeste risico lopen op deze nieuwe ziekte zijn dezelfde honden die meestal risico lopen op complicaties van ademhalingsaandoeningen: jonge, niet-gevaccineerde honden en rassen met platte gezichten.
  • De grootste prioriteit voor hondeneigenaren? Geen paniek, zegt Dr. Silverstein. Als hondeneigenaren zich zorgen maken over het meenemen van hun hond naar de trimsalon of hondendagopvang, zou men naar de hygiëne in de praktijken en recente aanwezigheid van zieke honden moeten vragen.
  • Als uw hond aanhoudend hoest, vraag dan uw dierenarts om medisch advies.

Death Stranding 2: On the Beach komt in 2025 uit

Death Stranding 2: On the Beach komt volgend jaar en is voorlopig alleen aangekondigd voor PS5. Dat hebben Sony en Kojima Productions vandaag bekendgemaakt tijdens de State of Play-presentatie.

In Death Stranding 2 kruip je weer in de huid van Sam. Hij is aan een nieuwe reis begonnen om verschillende menselijke nederzettingen met elkaar te verbinden. We zien verder weer bekende acteurs terugkeren, zoals Norman Reedus, Troy Baker, Elle Fanning en Léa Seydoux. De trailer bevat nog veel meer, maar zoals Kojima-trailers betaamt is het bijzonder en vol bizarre elementen. Ja, de baby's zijn ook weer terug,

Rise of the Ronin uitgebreid in beeld

Rise of the Ronin, de aankomende openwereld actie-game van Team Ninja, werd tijdens Sony's State of Play-presentatie uitgebreid getoond. De game is misschien wel het beste te vergelijken met Assassin's Creed, al zien we ook spelmechanieken uit Team Ninja's voorgaande games zoals Nioh en Wo Long.

Rise of the Ronin speelt zich af in de late negentiende eeuw. Deze periode staat ook wel bekend als de Bakumatsu, een tijdperk van oorlog en overgang in macht. Je hoeft uiteraard niet te verwachten dat Team Ninja voor een historisch accuraat verhaal gaat, maar het lijkt desondanks een interessante setting.

Rise of the Ronin komt op 22 maart uit en is exclusief voor PS5.

Zenless Zone Zero van miHoYo komt ook naar PS5

Zenless Zone Zero, de aankomende actie-RPG van Genshin Impact en Honkai: Star Rail ontwikkelaar miHoYo, krijgt ook een PS5-versie. De Chinese ontwikkelaar had hiervoor al aangekondigd dat ZZZ in de maak is voor pc, iOS en Android. Het spel moet later dit jaar uitkomen.

Zenless Zone Zero is net als de andere miHoYo-games free-to-play, waarbij je via een gacha-mechaniek nieuwe personages kunt krijgen. Qua verhaal kun je een post-apocalyptische setting. De menselijke beschaving is grotendeels uitgeroeid door een bovennatuurlijke ramp enkel bekend als 'Hollows'. Je bent een inwoner van de laatste overgebleven stad en je gaat op avontuur om achter het mysterie van de Hollows te komen.

Sony en Hideo Kojima werken samen aan nieuwe Action Espionage-game

Sony Interactive Entertainment en Kojima Productions hebben vandaag Physint aangekondigd. Het spel, dat blijkbaar ook gelijk een film krijgt, wordt beschreven als een 'next-generation Action Espionage game'. Dat is uiteraard hoe Metal Gear Solid, Kojima's meest bekende franchise, werd beschreven.

Volgens Kojima is er al voorbereidend werk gedaan op Physint, maar de productie gaat pas echt van start als Kojima Productions klaar is met Death Stranding 2. "Over twee jaar vier ik mijn 40-jarig jubileum als gameontwikkelaar. Ik ben ervan overtuigd dat deze titel het hoogtepunt van mijn carrière wordt".

Kojima zei verder nog weinig over het spel te kunnen vertellen, behalve dat hij hoopt dat het ze de grens tussen film en videogames kunnen overschrijden. Het interview werd opgenomen in een Columbia Pictures studio, iets dat waarschijnlijk als een hint dient van zijn intentie met deze nieuwe IP. Hou er wel rekening mee dat Physint pas over heel wat jaartjes uitkomt.


Random Pics van de Dag #1176

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.