Duitse bobsleeërs domineren ook in Lillehammer met drie 1-2'tjes

De World Cup bobsleeën is voor het eerst in lange tijd weer teruggekeerd in Lillehammer. Op de Noorse olympische baan van 1994 werd weer gestreden in alle vier disciplines, helaas voor de thuisfans wel zonder Noorse deelname - de Noren spelen al jaren geen enkele rol in het bobsleeën.

Monobob vrouwen
De Amerikaanse Kaysha Love kent een geweldig debuutseizoen als pilote: ze won bij haar debuut in La Plagne in december en in Lillehammer pakte ze haar tweede zege, door in beide runs de snelste tijd te noteren. De Australische Breeana Walker gaf over twee afdalingen 0,42 seconden toe, één honderdste minder dan de Duitse Lisa Buckwitz, die zo plek drie pakte.

Tweemansbob mannen
Niet de meest unieke uitslag ooit: Johannes Lochner en remmer Georg Fleischhauer pakten de winst, voor de vierde keer in vijf wedstrijden dit seizoen. De Duitsers waren in beide runs het snelst en wonnen met 0,38 seconden voorsprong op landgenoten Francesco Friedrich en Alexander Schüller, die in run twee in de laatste bocht crashten, maar voor de vierde keer dit seizoen tweede werden achter Lochner en Fleischhauer. Plek drie ging dit keer zelfs ook naar Duitsland: Adam Ammour en Benedikt Hertel op 0,458 seconden, voor de Zwitsers Michael Vogt en Sandro Michel (+0,63), de enige serieuze uitdagers van de Duitsers deze winter.

Tweemansbob vrouwen
Net als de eerste drie wedstrijden van de winter werd het ook nu een Duits 1-2'tje. De winst was voor Kim Kalicki en Leonie Fiebig, die dit keer 0,19 seconden sneller waren dan Laura Nolte en remster Neele Schuten. De derde plek ging naar de Amerikaanse slee van Love en debutante Azaria Hill op 0,23 seconden, voor de derde Duitse slee met Buckwitz en Vanessa Mark (+0,37).

Viermansbob
Een stuk spannender dan bij de tweemansbobs, hoewel de Duitsers ook hier domineren: Lochner en co wonnen drie van de eerste vijf wedstrijden, Friedrich en zijn mannen trokken de stand gelijk door in Lillehammer te winnen. Friedrich, Schüller, Thorsten Margis en Felix Straub waren over twee runs 0,22 seconden sneller dan Lochner, Fleischhauer, Florian Bauer en Erec Bruckert. De in december door blessures afwezige Brit Brad Hall pakte met Leon Greenwood, Taylor Lawrence en Greg Cackett op 0,65 seconden een uitstekende derde plek.