Snowboardster Dekker tweede en vierde in World Cup

De beste alpinesnowboarders van de wereld hebben weer een drukke week in de World Cup. Donderdag stonden er wedstrijden op het programma in het Sloveense Rogla, zaterdag kwam men in het Oostenrijkse Simonhöhe in actie.

Parallelreuzenslalom vrouwen, Rogla
Michelle Dekker was in de kwalificaties het snelst en maakte dat in de wedstrijd waar, door zich knap voor de finale te plaatsen. Daarin lukte het nét niet om de winst te pakken: de Japanse Miki Tsubaki was 0,03 seconden te snel, maar Dekker kon wel de vijfde podiumplek in haar loopbaan vieren. In de strijd om plek drie won de Oostenrijkse Sabine Schöffmann nipt van Ramona Hofmeister uit Duitsland.

Parallelreuzenslalom mannen, Rogla
De Oostenrijkse veteraan Benjamin Karl stond in de finale tegenover Aaron March en was de Italiaan met twee honderdsten van een seconde nét de baas. In een Italiaans onderonsje om de derde plek wist Mirko Felicetti op zijn beurt met 0,04 seconden af te rekenen met Edwin Coratti.

Parallelreuzenslalom vrouwen, Simonhöhe
Dekker was ook in Oostenrijk lekker bezig, maar in de halve finale tegen Zuzana Maderova uit Tsjechië ging ze onderuit en wist ze dat net niet meer in te halen. Ook in de wedstrijd om plek drie tegen Elisa Caffont uit Italië ging het fout en schoof Dekker onderuit, waardoor ze het met een alsnog keurige vierde plek moest doen. De winst ging naar Schöffmann, die in de finale zag hoe Maderova onderuit ging - voor de Tsjechische was het wel haar eerste podiumplek ooit.

Parallelreuzenslalom mannen, Simonhöhe
Karl stond wederom in de finale, maar dit keer moest hij het doen met plek twee: Daniele Bagozza uit Italië pakte zijn derde overwinning van het seizoen. De derde plek ging naar de Oostenrijker Fabian Obmann, die de Italiaanse veteraan Roland Fischnaller nipt de baas was.