Snowboarders en freestyleskiŽrs springen en draaien op Laax Open

Voor de liefhebber van freestyleskiën- en snowboarden beginnen we het weekeinde even met een blik op het vorige weekeinde. Daarin trok men naar Laax in Zwitserland, voor het beroemde Laax Open, de meest prestigieuze van alle wedstrijden in het World Cup-circuit.

Snowboarden slopestyle, mannen
In de finale kwam Liam Brearly in zijn tweede run tot 89,93 punten en dat leverde de Canadees zijn eerste World Cup-zege op. Plek twee was voor de Japanner Ryoma Kimata met 85,31 punten, voor een tweede Canadees: de jonge Cameron Spalding pakte met 83,90 punten de derde plek. Sam Vermaat moest het doen met de 34e plek in de kwalificaties, Niek van der Velden werd daarin 45e.

Snowboarden slopestyle, vrouwen
De Amerikaanse Julia Marino was de beste in de finale, dankzij 83,08 punten in haar tweede run. De tweede plek was met 80,75 punten voor de Duitse Annika Morgan, terwijl veterane Anna Gasser uit Oostenrijk met 75,93 punten de derde plek pakte. Romy van Vreden eindigde in de kwalificaties op de twintigste plek.

Snowboarden halfpipe, mannen
De Australische grootheid Scotty James sprong en draaide zich met 94,00 punten naar de overwinning in de grote pipe van Laax, vlak voor zijn elf jaar jongere landgenoot Valentino Guseli (92,25). Het podium werd gecompleteerd door de Japanner Ruka Hirano, die tot 90,00 punten kwam.

Snowboarden halfpipe, vrouwen
Een Japanse overwinning bij de vrouwen, waar Mitsuki Ono met 81,75 punten de beste was in de finale. De piepjonge Amerikaanse Bea Kim pakte met 77,50 punten de tweede plek, voor een andere Japanse, Ruki Tomita (60,50). Het Amerikaanse fenomeen Chloe Kim kwam voor het eerst sinds de Olympische Spelen van twee jaar geleden weer in actie in de World Cup en moest het doen met plek vier.

Freestyleskiën slopestyle, mannen
Niet bepaald voor het eerst boekte de Noor Birk Ruud een overwinning, in de finale was hij met 87,01 punten te sterk voor de rest. De Amerikaan Mac Forehand pakte met 86,28 punten de tweede plek, voor de 85,91 punten van de Canadees Max Moffatt.

Freestyleskiën slopestyle, vrouwen
Een thuiszege bij de vrouwen, waar Mathilde Gremaud met afstand de beste was: 86,00 punten in haar eerste finalerun bleek genoeg, de Chinees-Amerikaanse Eileen Gu moest het met 78,13 punten doen met plek twee. De Amerikaanse Jay Riccomini completeerde het podium met 60,46 punten in een finale die in de breedte niet echt geweldig was.