Skeletonster Bos ook in Lillehammer op World Cup-podium

Na bijna twintig jaar is de World Cup skeleton weer terug in het Noorse Lillehammer. Op de baan waar in 1994 het bobsleeën en rodelen tijdens de Olympische Spelen werd gehouden kwamen de mannen en vrouwen vrijdag in actie, zaterdag en zondag mogen de bobsleeërs naar beneden.

Vrouwen
De Nederlandse Kimberley Bos was in de eerste run goed voor de vierde tijd, maar nog wel met prima podiumkansen. Dat maakte ze waar door in de tweede run de snelste tijd van iedereen neer te zetten en zo een plekje te klimmen: derde. De verschillen waren minimaal, met winst voor de Duitse Hannah Neise, die na de eerste manche nog op plek drie stond.

Achter Neise ging de tweede plek op slechts 0,05 seconden naar het Amerikaanse startkanon Mystique Ro, bezig aan haar eerste World Cup-seizoen. Bos werd dus derde, maar het verschil was met 0,06 seconden richting Neise ook uiterst klein. De Oostenrijkse Janine Flock moest het op 0,12 seconden doen met plek vier, voor de Belgische Kim Meylemans (+0,17), die na de eerste run nog aan de leiding stond.

Mannen
Een geheel Duits feestje bij de mannen, met Christopher Grotheer als grote winnaar. Hij stond na run één nog op de vierde plek, maar een dijk van een tweede run bracht hem de winst. Landgenoot Axel Jungk werd op 0,08 seconden tweede, terwijl het podium verrassend werd gecompleteerd door Felix Seibel (+0,10), voor de Chinees Yin Zheng (+0,21) en de vierde Duitser, Felix Keisinger (+0,26).