Skicrosster Schmidt pakt dubbele zege voor eigen publiek, Howden en Lenherr winnen

Voor de liefhebber van het betere duw- en trekwerk op de ski's gaan we nog even een paar dagen terug en wel naar Canada. In Nakiska stond daar de World Cup skicross op het programma, waarbij twee wedstrijden af werden gewerkt.

Mannen, wedstrijd één
Reece Howden vertegenwoordigde het thuisland in de finale, met verder de Fransman Terence Tchiknavorian, Erik Mobärg uit Zweden en de Zwitser Alex Fiva. De beste start was voor Howden, terwijl Mobärg vroeg in de fout ging en kansloos was. Howden hield overtuigend vol en pakte de winst, Tchiknavorian troefde Fiva af en werd tweede.

Vrouwen, wedstrijd één
Canada had met Hannah Schmidt en Marielle Thompson twee finalistens, aangevuld met de Zwitserse Fanny Smith en Marielle Berger Sabbatel uit Frankrijk. Schmidt had de beste start en pakte de leiding, alleen Thompson kon haar echt volgen. Een aanval mislukte echter en dus was de winst voor Schmidt, terwijl Thompson het 1-2'tje voor de thuisskiesters completeerde. Smith was achter hen te sterk voor Berger Sabbatel in het gevecht om plek drie.

Mannen, wedstrijd twee
Vier nieuwe finalisten bij de mannen ten opzichte van een dag eerder: Tristan Takats uit Oostenrijk, Florian Wilmsmann voor Duitsland, de Zwitser Jonas Lenherr en de Fransman Youri Duplessis Kergomard. Wilmsmann schoot uit de startblokken en pakte de leiding, maar Lenherr zat er bovenop. In de laatste bocht ging de Zwitser buitenom naar de leiding en dat leverde hem de winst op, voor Wilmsmann en Duplessis Kergomard, die nét voor Takats finishte.

Vrouwen, wedstrijd twee
Schmidt, Smith en Berger Sabbatel stonden opnieuw in de finale, dit keer vergezeld door de Canadese Brittany Phelan. Wederom was Schmidt fantastisch weg, dit keer kon Berger Sabbatel haar volgen. Het bleef echter bij volgen en dus completeerde Schmidt de fraaie dubbel op de thuissneeuw, voor Berger Sabbatel en Phelan, die een mooi gevecht met Smith won.