Skir Sarrazin domineert super-G op Lauberhorn, Htter de beste in Altenmarkt

In het alpineskiën was het vrijdag tijd voor de super-G, het snelle maar ook technische onderdeel. De vrouwen gingen naar beneden in het Oostenrijkse Altenmarkt-Zauchensee, terwijl de mannen aan de beurt waren op de beruchte Lauberhorn in het Zwitserse Wengen.

Super-G vrouwen, Altenmarkt-Zauchensee
Van de eerste paar starters was de Oostenrijkse Mirjam Puchner de snelste, maar al snel ging een landgenote beduidend harder: Cornelia Hütter was aan de finish 0,56 seconden sneller. Kajsa Vickhoff Lie uit Noorwegen strandde op 0,09 seconden, waarna de Zwitserse Lara Gut-Behrami 0,21 seconden tekort kwam.

De laatste die echt een serieuze kans leek te maken om Hütter van plek één te stoten was de in topvorm verkerende Federica Brignone, maar de Italiaanse maakte een fout en moest op 0,32 seconden genoegen nemen met plek drie, voor landgenote Marta Bassino (+0,45). Hütter pakte zo de winst, voor Lie en Gut-Behrami.

Super-G mannen, Wengen
Cyprien Sarrazin verkeert in supervorm en de Fransman, die nu als derde naar beneden mocht, liet dat met een dijk van een run weer zien. Zijn vreugde was echter van niet al te lange duur: landgenoot Alexis Pinturault ging hard onderuit en moest per helikopter afgevoerd worden, vermoedelijk met een forse knie- en polsblessure.

Na een lange onderbreking konden we door, maar er kwam maar één man enigszins in de buurt van Sarrazin: alleskunner Marco Odermatt, toch wel dé beste alpineskiër ter wereld op dit moment, gaf 0,58 seconden toe. Het leverde plek twee op, voor de Noor Aleksander Aamodt Kilde, die exact een seconde langzamer was dan Sarrazin. Voor de Fransman was het zijn derde World Cup-zege, nadat hij ruim twee weken geleden in Bormio al voor het eerst in zeven jaar won.