Eigen postzegels voor de Spice Girls

De Royal Mail geeft een serie postzegels uit van de Spice Girls ter ere van hun 30 jarig jubileum. Ze zijn de eerste Britse vrouwelijke band die geëerd wordt met een eigen postzegel, eerder hadden onder meer de Beatles en de Rolling Stones deze eer.

De Britse post geeft speciale postzegels uit die gewijd zijn aan de Spice Girls om de oprichting van de meidengroep 30 jaar geleden te herdenken. De motieven tonen de muzikanten Emma Bunton, Victoria Beckham, Geri Halliwell-Horner, Melanie Chisholm ('Mel C') en Melanie Brown ('Mel B') tijdens eerdere optredens.

De 15 postzegels tonen niet alleen gezamenlijke optredens van een van de meest succesvolle meidengroepen aller tijden van 1997 tot 2012, maar ook individuele afbeeldingen van de vijf vrouwen. Zangeres Geri draagt bijvoorbeeld haar beroemde jurk met de 'Union Jack', de Britse vlag, op één afbeelding.

De band, die werd opgericht in 1994, bestormde de hitlijsten halverwege de jaren 90 met hun nummer 'Wannabe'. De Spice Girls kwamen uit een auditie en zongen nummers als '2 Become 1', 'Spice Up Your Life' en 'Viva Forever'.

"Toen we de Spice Girls oprichtten, hadden we nooit kunnen dromen dat we 30 jaar later de eerste vrouwelijke band zouden zijn waar een eigen serie postzegels van zou worden gemaakt," zeiden de muzikanten in een verklaring.

Dit is de eerste keer dat de Britse postdienst een vrouwelijke muziekgroep eert met speciale postzegels. Eerder waren er al aparte postzegels uitgegeven voor de Beatles, Pink Floyd, Queen, de Rolling Stones en Iron Maiden. Jaren later worden dergelijke postzegels beschouwd als collector's items. Een set met alle 15 Spice Girls postzegels kost rond de £20 en gaat op 11 januari in de verkoop.