Van der Poel domineert ook in het nieuwe jaar

Mathieu van der Poel heeft ook in het nieuwe jaar een demonstratie gegeven in het veld. In de GP Sven Nys won de Nederlandse wereldkampioen met bijna twee minuten voorsprong op Wout van Aert. Pim Ronhaar reed naar een knappe derde plaats in Baal.

Wout van Aert had in Baal de beste start en probeerde direct Mathieu van der Poel onder druk te zetten. De wereldkampioen kon direct mee in het wiel van de Belg. Even leek het erop dat de twee veldrijders zouden wegrijden bij de rest, maar vrij snel wist Pim Ronhaar aan te haken bij de twee koplopers.

Van Aert bleef druk zetten op Van der Poel, maar de wereldkampioen volgde steeds in het wiel. Nadat Van Aert in de tweede ronde in een modderspoor kwam vast te zitten nam Van der Poel over en pakte in zeer korte tijd een kleine minuut voorsprong en was er geen spanning meer in de cross voor de overwinning.

Van Aert en Ronhaar waren nog wel in strijd om de tweede plaats. Even leek het erop dat Van Aert zich had opgeblazen en de jonge Nederlander moest laten gaan, maar al snel kwam hij weer terug op het wiel en later zou hij Ronhaar achter zich laten. Van Aert reed zich naar de tweede plaats, maar wel bijna twee minuten van Van der Poel. Ronhaar werd derde op 2.45 van zijn landgenoot.