Feyenoord neemt afscheid van Champions League met een nederlaag

Feyenoord heeft de Champions League verlaten met een 2-1 nederlaag bij Celtic. In de laatste groepswedstrijd verloor het in de blessuretijd van de Schotse ploeg.

In de laatste groepswedstrijd tussen Celtic en Feyenoord stond er weinig op het spel. Zowel Feyenoord als Celtic konden niet meer doorgaan in de Champions League en de Rotterdammers waren al zeker van de derde plaats.

Celtic kwam iets na het half uur op voorsprong. De Schotse ploeg kreeg een strafschop nadat Ramiz Zerrouki zijn tegenstander even vasthield, waarna Brian Palma vanaf elf meter de thuisploeg op voorsprong schoot. Feyenoord kreeg grote kansen via Quinten Timber, Santiago Giménez en Lutsharel Geertruida, maar tot scoren kwamen de Rotterdammers in de eerste helft niet.

Ook in de tweede helft kreeg Feyenoord kansen op de gelijkmaker en uiteindelijk zou die ook vallen dankzij Yankuba Minteh. Toch wist Celtic de eerste winst in de Champions League te pakken. In de extra tijd kon Gustaf Lagerbielke volledig vrij inkoppen en won Celtic met 2-1.

Voor Feyenoord gaat het Europees avontuur verder in de Europa League.