Snowboardcrossers openen World Cup-seizoen, geen finale voor De Blois

Voor de snowboardliefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want in het Franse Les Deux Alpes werd het World Cup-seizoen voor de snowboardcrossers geopend. De mist maakte de gemengde wedstrijd wat lastig te zien, zondag was het voor de individuele races een stuk beter.

Mannen
Glenn de Blois vertegenwoordigde Nederland weer, maar zijn seizoen begon niet zo lekker: al in de achtste finales ging hij eruit. Zijn Zwitserse kamergenoot Kalle Koblet schopte het tot de finale, maar maakte daarin een fout en werd vierde en laatste. De winst ging naar de Canadees Eliot Grondin, die nét wat beter finishte dan Alessandro Hämmerle uit Oostenrijk. Het podium werd gecompleteerd door de Spanjaard Lucas Eguibar.

Vrouwen
Ook bij de vrouwen stonden er vier nationaliteiten in de finale: Chloe Trespeuch vertegenwoordigde Frankrijk, Jana Fischer stond er voor Duitsland, Michela Moioli namens Italië en de Australische Belle Brockhoff maakte de startlijst compleet. De finale werd een mooie strijd tussen vooral Trespeuch en Moioli en het was de Française die de winst pakte, voor Moioli en Brockhoff - Fischer kwam in dat geweld net tekort.

Gemengde wedstrijd
Het Britse duo Huw Nightingale/Charlotte Bankes ging er ietwat verrassend met de winst vandoor, na een geweldig slotstuk van Bankes. Loan Bozzolo en Trespeuch pakten voor Frankrijk de tweede plek, voor het Amerikaanse duo Jake Vedder/Linsey Jacobellis. Adam Lambert en Josie Baff grepen er namens Australië naast, nadat Baff vanuit leidende positie onderuit ging.