Rockband Kiss geeft afscheidsconcert, en introduceert hun avatars

De Amerikaanse rockband 'Kiss' heeft na ruim 50 jaar hun podiumcarrière beëindigd met een liveconcert in New York. De muzikanten gaven symbolisch het stokje door aan hun digitale avatars, die als toegift het nummer 'God gave Rock and Roll to you' ten gehore brachten.

Kiss maakte hun livedebuut in januari 1973 in een club in New York. Oprichters Paul Stanley en Gene Simmons waren er tot het einde bij. Al twintig jaar wordt het kwartet gecompleteerd door Tommy Thayer en Eric Singer. Kiss staat vooral bekend om de opvallende make-up van de muzikanten en de glinsterende toneelkostuums. Bekende hits zijn onder meer ‘Rock And Roll All Nite’ en ‘I was made for loving you’.

'End of the Road'-tour met 250 concerten
De afscheidstournee heette 'End of the Road' en duurde vijf jaar. Kiss speelde gedurende deze tijd in totaal 250 concerten. Het allerlaatste concert vond zondagavond plaats in Madison Square Garden - voor zo'n 20.000 fans.

Avatars naar het voorbeeld van Abba
De digitale avatars van de muzikanten zijn gemaakt door het special effects-bedrijf 'Industrial Light & Magic' ooit opgericht door regisseur George Lucas, nu in eigendom van Disney - in samenwerking met de Pophouse Entertainment Group van Abba-muzikant Björn Ulvaeus.

Industrial Light & Magic creëerde ook Abba's avatars voor hun virtuele show in Londen. De CEO van Pophouse Entertainment zei dat Kiss met moderne technologie hun erfenis nu voor altijd kan voortzetten. Kiss-frontman Paul Stanley zei dat de band het verdient om voort te leven. Omdat Kiss, citaat: “groter is dan wij zijn”.