Skiester Brignone pakt indrukwekkende back-to-back-zege op Canadese sneeuw

In het Canadese Tremblant hebben 's werelds beste alpineskiesters hun tweede World Cup-wedstrijd op de reuzenslalom van het weekeinde afgewerkt. Zaterdag lag de piste er nog fraai bij, zondag was het weliswaar ook uiterst winters, de wind maakte het ook flink lastig.

In de eerste run was het spannend: Petra Vlhova uit Slowakije was de snelste, maar de Amerikaanse Mikaela Shiffrin zat er slechts vijf honderdsten van een seconde achter. Met 0,29 seconden zat ook Lara Gut-Behrami nog goed in de buurt, daarna werden de verschillen groter: de Italiaanse Marta Bassino volgde op 0,95 seconden, de jonge Kroatische Zrinka Ljutic stond vijfde op 1,01 seconden en op 1,22 seconden was plek zes voor de Italiaanse Federica Brignone, de winnares van zaterdag.

In run twee maakte Clara Direz grote indruk: de Française stond op plek dertien na de eerste manche, maar ging aan de leiding met alleen de top-8 nog te gaan. Na het optreden van Direz trok de wind ook flink aan, maar met 0,45 seconden pakte Brignone wel de leiding. Ljutic leverde drie plekken in, Bassino zakte vier plekken terug en Gut-Behrami kwam 0,33 seconden achter Brignone terecht. Shiffrin leverde met 0,39 seconden twee plekken in, waarna het aan Vlhova was. De Slowaakse was ook niet opgewassen tegen de omstandigheden en ondanks een prima run zakte ze weg naar plek vijf op 0,67 seconden. De winst was zo opnieuw voor Brignone, met Gut-Behrami en Shiffrin ook op het podium.