Skiester Shiffrin zegeviert op slalom voor eigen publiek

In het Amerikaanse Killington is zondagavond de derde slalom van het World Cup-seizoen voor de alpineskiesters afgewerkt. De in grote getalen aanwezige thuisfans konden juichen, want hun favoriete ging er met de overwinning vandoor.

In de eerste run was thuisfavoriete Mikaela Shiffrin weer eens de beste, hoewel het verschil niet al te groot was: de Duitse Lena Dürr volgde op 0,19 seconden en ook Petra Vlhova uit Slowakije (+0,28), de Zwitserse Wendy Holdener (+0,37) en de Kroatische Leona Popovic (+0,49) stonden nog binnen een halve seconde. Daarna zat er wel een groot verschil: de Amerikaanse Paula Moltzan stond op plek zes, maar had al 1,21 seconden aan de broek gekregen.

In run twee leverde Moltzan een paar plekken in, waardoor de leiding met de afgetekende top-5 nog te gaan in handen was van de Italiaanse Marta Rossetti, dertiende na één manche. Popovic ging volledig de fout in en zakte ver weg, waarna Holdener nog 0,37 seconden over hield ten opzichte van Rossetti. Vlhova greep vervolgens met 1,04 seconden op indrukwekkende wijze de leiding, terwijl Dürr met 1,23 seconden ook achter Holdener eindigde. Shiffrin moest het afmaken en deed dat weer: 0,33 seconden voorsprong en de 90e World Cup-zege was een feit, voor Vlhova en Holdener.