Stengs zorgt met drie doelpunten voor ruime overwinning Nederlands elftal tegen Gibraltar

Het Nederlands voetbalelftal heeft de laatste EK-kwalificatie gewonnen. Tegen Gibraltar won Oranje met 0-6, door onder meer drie goals van Calvin Stengs.

Het Nederlands voetbalelftal was na vrijdag zeker van het EK voetbal na een overwinning tegen Ierland en dus ging de laatste wedstrijd nergens meer over. Tegen Gibraltar kwam Oranje binnen tien minuten op voorsprong, dankzij Calvin Stengs. In het verloop van de eerste helft liep de ploeg van bondscoach Ronald Koeman uit naar een 0-3 voorsprong, dankzij goals van Mats Wieffer en Teun Koopmeiners.

In de tweede helft vielen nog drie goals voor het Nederlands Elftal. Stengs zorgde voor de 0-4 en de 0-5. Invaller Cody Gakpo bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-6.

Bij Oranje maakten Thijs Dallinga en Jorrel Hato hun debuut. Zowel de spits van Toulouse als de verdediger kwamen in de tweede helft het veld in als invaller.