Rusland geeft OekraÔense opmars toe

Volgens Russische bronnen zijn Oekraïense troepen erin geslaagd op te rukken naar de door Rusland gecontroleerde kant van de rivier de Dnipro in het zuiden van Oekraïne.

Ongeveer "anderhalf" Oekraïense compagnies bevinden zich "in kleine groeperingen" aan de oostelijke oever van de rivier, legde de door Moskou benoemde gouverneur van de regio Cherson, Vladimir Saldo, uit in de online dienst van Telegram. “We hebben extra troepen ingezet”, voegde Saldo eraan toe.

Oekraïense soldaten zouden vastzitten in een ‘hel van vuur’ in het dorp Krynky en worden onder meer beschoten met artillerie, raketten en drones. De berichtgeving en het aantal Oekraïense strijdkrachten kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.

Volgens de militaire begrippen van het Russische persbureau Tass kan een compagnie uit 45 tot 360 soldaten bestaan. Met Saldo's opmerkingen op Telegram gaf een hooggeplaatste Russische vertegenwoordiger voor het eerst toe dat Oekraïne erin was geslaagd inbreuk te maken op de door Rusland gecontroleerde oever van de Dnipro. Het Kremlin heeft tot nu toe geweigerd commentaar te geven op dergelijke berichten.