Ronhaar boekt eerste wereldbekerzege veldrijden, Van der Haar tweede

Pim Ronhaar heeft in het Belgische Dendermonde voor het eerst een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De 22-jarige veldrijder reed halverwege de cross weg en won met zestien seconden voorsprong op Lars van der Haar.

Pim Ronhaar kende in Dendermonde een goede start, net zoals zijn landgenoot Ryan Kamp. Toch moesten de twee jonge Nederlanders lange tijd in de achtervolging op de Belg Toon Vandebosch, die de kopstart had genomen en het lang volhield. Samen met zijn ploeggenoot Laurens Sweeck nam Vandebosch een kleine voorsprong, waarna Ronhaar het gat naar de twee Belgen dichtreed.

Ronhaar maakte een sterke indruk en halverwege de cross liet hij de twee Belgen achter zich en nam een kleine voorsprong, waarna in de achtergrond Lars van der Haar terugkwam op Sweeck en Vandebosch. Van der Haar kon het ploegenspel spelen, waardoor de voorsprong van Ronhaar snel groeide naar een halve minuut. De zege van Ronhaar kwam daardoor niet meer in gevaar en won hij de eerste wereldbekerzege uit zijn carriere. In de slotfase reed Van der Haar weg en kwam voor Sweeck als tweede over de meet. Door de tweede plaats in Dendermonde verstevigde de Nederlands kampioen zijn leidersplaats in het algemeen klassement van de wereldbeker.