Gezapige Grand Prix van Maleisië levert nieuwe winnaar op in MotoGP-seizoen

Op het circuit van Sepang is zondagochtend de bloedhete Grand Prix van Maleisië verreden in de MotoGP. Even leken er wat druppels te vallen, maar die bleven grotendeels weg, waardoor de wedstrijd uiteindelijk vrij gezapig verliep.

Op poleposition stond kampioenschapsleider Francesco Bagnaia, met titelrivaal Jorge Martin vlak naast hem en ook Enea Bastianini op de eerste rij. Alex Marquez, Luca Marini en Marco Bezzecchi vormden rij twee, voor Brad Binder, Fabio Quartararo en Maverick Viñales op rij drie en Jack Miller, Fabio Di Giannantonio en Johann Zarco op rij vier.

Bagnaia en Martin hadden een lastige start, waar Bastianini en Marquez van profiteerden. De twee titelrivalen moesten al een klein gaatje laten naar de twee koplopers, Bezzecchi, Miller, Quartararo en Marini volgden vanaf plek vijf. Na een paar ronden reden Bastianini en Marquez nog altijd voorop, terwijl Bagnaia en Martin beiden wat eenzaam hun rondjes afwerkten, met Bezzecchi op ruime afstand op plek vijf.

In de gehele top-4 veranderde na de openingsfase niks meer en werd het eigenlijk überhaupt nooit spannend meer: Bastianini reed naar een dominante zege, zijn eerste van het voor de nummer drie van vorig jaar uiterst moeizame jaar. Marquez finishte als tweede, Bagnaia completeerde het podium en liep zo weer een paar puntjes uit op Martin, die als vierde finishte.