Israëlische luchtaanval treft vluchtelingenkamp Jabalia

De Israëlische Strijdkrachten hebben gezegd dat ze een Hamascommandant hebben gedood tijdens een luchtaanval op het dichtbevolkte vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza. 

Het leger zei dat bij de aanval verschillende Hamas-militanten zijn gedood en een aantal ondergrondse tunnels zijn ingestort, waardoor verschillende gebouwen in elkaar zakten. Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zei dat tenminste 50 mensen zijn gedood en ongeveer 150 mensen gewond zijn geraakt bij het Israëlische bombardement op het kamp.

Beelden uit het kamp toonden tientallen overlevenden van het bombardement die aan de rand van twee grote kraters stonden en in het puin naar lichamen zochten.

Israël heeft zijn bombardementen op de Gazastrook geïntensiveerd sinds de zeer brute moordpartij door militanten van Hamas in het zuiden van Israël op 7 oktober, waarbij duizenden doden vielen en 240 mensen in gijzeling werden genomen. Sinds 7 oktober zijn al ruim 11.000 doelen door Israël aangevallen. Door de bombardementen op de Gazastrook zouden vanaf 7 oktober al bijna 8.000 Palestijnen zijn gedood. Hamas vuurt ook elke dag raketten af op verschillende gebieden in Israël.