Ajax-trainer Steijn ontslagen

Maurice Steijn is ontslagen als trainer van Ajax. De Hagenaar wordt gezien als de voornaamste verantwoordelijke voor het ietwat tegenvallende seizoen van de 36-voudig landskampioen, die zondag nog de degradatiekraker tegen FC Utrecht met 4-3 verloor.

De 49-jarige Steijn nam in juni de touwtjes in handen in Amsterdam, op voorspraak van de vorige maand ook buiten de deur gezette technisch directeur Sven Mislintat kwam hij over van Sparta. Steijn was daarmee de opvolger van John Heitinga, die als interimcoach optrad na de in januari ontslagen Alfred Schreuder.

Tussen Mislintat en Steijn boterde het bepaald niet, zo trok de Duitser allerlei spelers aan zonder Steijn er bij te betrekken. Veel kon Steijn niet maken van de bonte verzameling, waarmee inmiddels in zeven wedstrijden al vijf hele punten werden gepakt. Het kan zeker slechter: Ajax staat zeventiende, alleen FC Volendam is nóg slechter, hoewel ook de zeventiende plek een rechtstreeks ticket voor de Eerste Divisie betekent.

Assistent-coach Hedwiged Maduro zal in elk geval in de Europa League-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion en de wedstrijd tegen PSV de honneurs waarnemen.