Moto2-race vol valpartijen gestaakt, Bendsneyder 9e

De heren in de Moto2 hebben zondagochtend op het circuit van Phillip Island de Grand Prix van Australië verreden. Dat werd een behoorlijk chaotische regenrace, die eindigde met een rode vlag en een tijdje wachten op een eventuele herstart.

Fermin Aldeguer had poleposition te pakken, Aron Canet en Alonso Lopez vergezelden hem op rij één. Joe Roberts, Pedro Acosta - die op weg naar de grid onderuit ging - en Jake Dixon stonden op rij twee, voor Sergio Garcia, Tony Arbolino en Darryn Binder. Zonta van den Goorbergh, zondagochtend de snelste in de warmup, startte van de zeventiende plek, Bo Bendsneyder nam plaats op plek 22. De vijfde plek voor WK-leider Acosta viel in het water: hij moest na zijn val achteraan plaatsnemen.

Aldeguer werd bij de start aangevallen door teamgenoot Lopez, die de leiding pakte en een bocht of twee later gelijk onderuit ging. De geweldig vertrokken Garcia pakte door de chaos zo de leiding, voor de vanaf plek achttien sensationeel vertrokken Filip Salac. Van den Goorbergh was prima begonnen, maar lag in ronde vier in het grind, kort daarop gevolgd door zijn teamgenoot Barry Baltus. Bendsneyder had het tempo ook lekker te pakken en werkte zich snel op naar plek tien.

Na de openingsfase reden vijf coureurs voorop, met onderling telkens een klein gaatje: Garcia, Arbolino, Salac, Sam Lowes en Dixon. Dat duurde niet lang, want leider Garcia ging er met een forse highsider af en ineens had hij Salac naast zich in het grind liggen. Nog geen halve ronde later was ook de volgende al de pineut: Lowes gleed onderuit, dus drie van de vijf koplopers waren ineens weg. Ook dat duurde niet lang, want óók Dixon ging tegen het asfalt en zo reed Arbolino ineens moederziel alleen op kop, ver voor Aldeguer en Canet.

In de tiende ronde, nog voor de helft van de race, vond de wedstrijdleiding het plots mooi geweest: rode vlag vanwege de weersomstandigheden, niet geheel onterecht edoch wellicht een half uur te laat. Na een tijdje wachten kwam het verdict: de race zou niet herstart worden en men kreeg halve punten. Arbolino pakte zo de overwinning, voor Canet en Aldeguer - Bendsneyder kon een negende plek bijschrijven.