AZ blameert zich tegen Zrinjski Mostar

AZ heeft in Conference League een zeer pijnlijke nederlaag geleden tegen het Bosnische Zrinjski Mostar, na een comfortabele 0-3 voorsprong ging het in de tweede helft helemaal mis met een 4-3 nederlaag als gevolg.

In de eerste helft had AZ geen kind aan de thuisclub en kwam het ook al snel op voorsprong, Myron van Brederode scoorde na tien minuten de openingstreffer. Met meer dan 70% balbezit waren de alkmaarders dominant en na een half uur spelen resulteerde dit in een tweede goal, nadat doelman Marko Maric een kopbal van Dani de Wit keerde scoorde Sven Mijnans uit de rebound. Op slag voor rust De Wit de 0-3 en was de wedstrijd beslist, althans daar ging iedereen van uit.

Vlak na rust scoorde Zrinjski Mostar uit het niets de 1-3, AZ keeper Mathew Ryan verkeek zich op een vrije trap van Zvonimir Kozulj. Ook daarna leek er lange tijd nog niks voor AZ maar na een dik uur spelen ging het in een paar minuten mis. Pavlidis was dicht bij 1-4 maar hij raakte de paal en een paar minuten later scoorde Josip Corluka de aansluitingstreffer. Nog een paar minuten later waren de Bosniërs helemaal terug in de wedstrijd toen Aldin Hrvanovic de gelijkmaker scoorde.

Tien minuten voor tijd was de blamage compleet toen Kozulje zijn tweede doelpunt scoorde door uit de rebound de 4-3 binnen te tikken. AZ droop af als eerste Nederlandse ploeg ooit die na een voorsprong van drie doelpunten alsnog een Europese wedstrijd verliest.