Feyenoord begint Champions League met zege op Celtic

Feyenoord is de Champions League-campagne begonnen met een overwinning. In Rotterdam won de ploeg van Arne Slot dankzij doelpunten van Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh.

In 2017 was Feyenoord het laatst actief in de Champions League en was dus na zes jaar weer terug. In de eerste helft speelde de ploeg van Arne Slot niet goed en leek met een 0-0 de rust in te gaan, maar vlak voor rust zorgde Calvin Stengs vanuit een vrije trap voor de 1-0, waarbij de doelman van Celtic niet vrijuit ging.

In de tweede helft had Feyenoord de wedstrijd onder controle. Celtic moest na 64 minuten met tien man verder na een overtreding van Gustaf Lagerbielke op Igor Paixão, die de strafschop miste. Snel daarna moest de Schotse ploeg met negen man verder na een directe rode kaart van Odin Thiago Holm na een harde tackle.

Vrij snel daarna leek Lutsharel Geertruida de 2-0 te maken, alleen werd dat doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd zou dan toch de beslissing in de wedstrijd vallen na een doelpunt van invaller Alireza Jahanbakhsh. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Luka Ivanusec met een enkelblessure.