Uitslag Fortuna Sittard - Ajax

Ajax heeft in de Eredivisie voor de tweede keer op rij puntverlies geleden. Tegen Fortuna Sittard kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Met de vele nieuwelingen in de basis verwachtte niemand een soepel spelend en ingespeeld Ajax maar in Sittard speelde het wel heel matig. De thuisploeg was zelfs de gevaarlijkste en kreeg na tien minuten de grootste kans om op voorsprong te komen dankzij een penalty. Noslin schoot deze echter over.

Ajax was het dichtst bij een doelpunt toen Brobbey scoorde, hij deed dat echter in buitenspelpositie. In de tweede helft kwamen de Amsterdammers niet verder dan wat ongevaarlijke schotjes. In de slotfase was Fortuna duidelijk de bovenliggende partij maar gescoord werd er niet meer.