MotoGP-coureur Espargaro wint mooie sprintrace in Barcelona

Voor de liefhebber nog even een blik op de zaterdagmiddag, want op het circuit van Barcelona werd in de MotoGP de sprintrace verreden voor de Grand Prix van Catalonië, wat een mooie race werd.

We vertrokken met Francesco Bagnaia op poleposition, Aleix Espargaro en Miguel Oliveira naast hem en Maverick Viñales, Jorge Martin, Johann Zarco, Alex Marquez, Fabio DiGiannantonio en Brad Binder ook nog op de eerste drie rijen. Viñales kende een topstart en nam plek twee in, achter Bagnaia en voor Aprilia-teamgenoot Espargaro, die er wel snel langs kwam.

Bagnaia en Espargaro duelleerden om de eerste plek en halverwege de race wist Espargaro zijn Aprilia voorbij de Ducati van de wereldkampioen te schuiven. Viñales werd ondertussen belaagd door Binder en Oliveira, maar die kregen het niet voor elkaar om een serieuze aanval te plaatsen.

Espargaro reed in rap tempo weg en even leek Viñales zelfs een aanval te plaatsen op Bagnaia, maar vanuit de slipstream op weg naar de finish kwam hij nét tekort. Espargaro pakte de winst, Bagnaia en Viñales completeerden het podium.

Zondag begint de racedag om 11.00 uur met de Moto3, om 12.15 uur gevolgd door de Moto2. Om 14.00 uur is het dan de tijd voor de Grand Prix in de MotoGP.