F2-sprintrace Zandvoort in het water gevallen

Op het circuit van Zandvoort zou zaterdagmiddag de sprintrace in de Formule 2 verreden worden, maar dat werd een flinke domper: het was uiteindelijk veel te nat in Zandvoort en na een crash gebeurde er dan ook weinig meer.

Kampioenschapsleider Theo Pourchaire had vanaf poleposition mogen starten, maar dat ging niet door: een probleem met de aandrijfas zorgde ervoor dat hij niet op tijd de grid op kwam. Isack Hadjar stond zo in feite vooraan, voor Victor Martins, Juan Manuel Correa, Oliver Bearman, Jack Doohan, Zane Maloney, Frederik Vesti, Dennis Hauger en Jak Crawford - Richard Verschoor moest door een straf vanaf de zeventiende plek starten.

Het circuit was nat en veel meer is er niet nodig om een staande start te annuleren, dus we kregen een start van achter de safety car. Hadjar behield daarbij de leiding, voor Martins, terwijl Bearman langs Correa reed. Al snel kregen we echter een rode vlag: Kush Maini tikte Crawford aan in de Slotemakerbocht, waarna Ralph Boschung er ook bij betrokken was en hij en teamgenoot Maini bovenop elkaar kwamen te staan - iedereen was in orde, dat wel.

Na een uitgebreide onderbreking, met name om de vangrails te repareren, kon er van achter de safety car weer gereden worden met nog een minuut of twintig op de klok. Dat was in elk geval de bedoeling, maar na krap een rondje achter de safety car werd de rode vlag opnieuw gezwaaid, het regende simpelweg te hard. Dit keer duurde het niet lang voor er duidelijkheid kwam: de race zou niet herstart worden en gezien het feit dat er überhaupt nauwelijks onder groen gereden werd kwam er geen uitslag.