Amerikaanse Dygert wereldkampioene tijdrijden, bijrol voor Nederlandse dames

Op het WK wielrennen heeft Chloé Dygert de tijdrit bij de vrouwen gewonnen. De Amerikaanse pakte haar tweede wereldtitel op dit onderdeel, nadat ze in 2019 ook al eens de beste was. Marlen Reusser, de topfavoriete voor de winst vandaag, stapte al vroeg af.

Chloé Dygert moest al vroeg van start in Sterling en de Amerikaanse zette direct een toptijd neer. Over het parcours van 36,2 kilometer deed ze 46 minuten en 59 seconden. Niemand leek in de buurt te komen van de tijdritspecialiste, maar Grace Brown kwam tegen het einde van de tijdrit zeer dichtbij. De Australische had haar tijdrit goed ingedeeld, na 23 kilometer had Brown nog een halve minuut achterstand, maar aan de finish was ze tot vijf seconden genaderd. De Oostenrijkse Christina Schweinberger mocht verrassend mee op het podium.

Marlen Reusser, voorafgaand de topfavoriete, stopte er na het eerste tussenpunt snel mee. De Zwitserse had daar een achterstand van een halve minuut op Dygert. Blijkbaar had Reusser te veel last van een blessure die ze opliep bij de mixedrelay. Ook de Nederlandse dames stelden teleur. Demi Vollering en Riejanne Markus hadden medaillekansen, maar kwamen nooit in het stuk voor, al reden zowel Vollering als Markus in de top tien. Ze werden uiteindelijk zesde en negende.

Results powered by FirstCycling.com