Eerste Grand Prix-zege Moto2-coureur Aldeguer, Nederlanders buiten de punten

In de Moto2 is zondag de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden. Op het circuit van Silverstone was het zo nu en dan spannend, hoewel dat richting het einde van de race wel een beetje voorbij was.

Polesitter Pedro Acosta, Fermin Aldeguer en de zeer indrukwekkende Zonta van den Goorbergh vertrokken vanaf de eerste rij, gevolgd door Tony Arbolino, Alonso Lopez, Aron Canet, Sergio Garcia, Barry Baltus en Sam Lowes - Bo Bendsneyder moest het doen met de 26e startplek.

Van den Goorbergh leverde in de openingsfase een plek of acht in, Lopez pakte de leiding, voor Acosta, Canet, Aldeguer en Arbolino. Canet werkte zich snel op naar de leiding en sloeg een klein gaatje, terwijl Acosta, Aldeguer en Lopez het tempo aanvoerden in de groep achter hem, met Baltus op een prima vijfde plek.

Dat duurde dan weer niet lang, want Lopez gleed de grindbak in. Ondertussen werd Canet bijgehaald en nam Aldeguer zijn rol als leider over. Canet en Acosta vormden het achtervolgende tweetal, Joe Roberts en Baltus streden daarachter om de vierde plek.

Aldeguer had alles goed getimed en reed naar zijn eerste Grand Prix-zege, Canet en Acosta completeerden het podium. Bendsneyder reed uiteindelijk naar de zeventiende plek, Van den Goorbergh zakte weg naar de twintigste plek aan de finish.