Mohoric pakt eindzege in Ronde van Polen, slotrit naar Merlier

Matej Mohoric heeft de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. In de slotrit stelde de Sloveen de eindzege vellig in de slotrit naar Krakow, die gewonnen werd door Tim Merlier.

Matej Mohoric begon de slotdag als leider, al stond hij in tijd gelijk met de Portugees Joao Almeida. Halverwege de slotrit lag er een bonificatiesprint en die ging beslissen wie de Ronde van Polen zou gaan. UAE team Emirates, de ploeg van Almeida, hield het tot de tussensprint samen, waarna er gesprint kon er gaan worden voor de bonificatieseconden. Daarin was Mohoric net wat sneller dan Almeida en kwam één seconden voor hem te staan in het algemeen klassement.

Daarna waren er nog honderd kilometer af te leggen, maar er gebeurde nog maar weinig in de etappe en kon er gesprint worden voor de dagzege. In die sprint sprintte Tim Merlier na zijn tweede ritzege deze Ronde van Polen. Nadat hij al de sterkste was in de openingsrit pakte de Belg ook de winst in de slotrit. Daarin was hij net wat sneller dan de opkomende Arvid de Kleijn.

Doordat er niks meer gebeurde na de tussensprint was de eindzege voor Mohoric. Hij won voor het eerst in zijn carriere de Ronde van Polen. De Sloveen won voor Almeida en thuisrijder Michal Kwiatkowski.

Results powered by FirstCycling.com