Cassidy domineert ePrix Londen in seizoensafsluiter negende Formule E-seizoen

In Londen is zondag het negende Formule E-seizoen afgesloten. De weergoden hielpen niet bepaald mee, maar uiteindelijk lukte het dan toch om de race van start te krijgen en het seizoen op een degelijke manier af te sluiten.

Envision-coureur Nick Cassidy vertrok van poleposition, naast Jaguar-rijder Mitch Evans. Norman Nato (Nissan) en kersvers wereldkampioen Jake Dennis (Andretti) stonden op rij twee, voor Stoffel Vandoorne (Penske), Sam Bird (Jaguar), Sebastien Buemi (Envision), Nico Müller (Abt), Dan Ticktum (NIO) en Pascal Wehrlein (Porsche) - Robin Frijns van Abt moest vanaf de 22e en laatste plek starten.

Het was flink nat in Londen, dus de eerste ronden werden achter de safety car verreden...waarna de rode vlag gezwaaid werd: het werd alsmaar natter, hoewel de regen wel langzaam weg zou gaan trekken. Na een tijdje kwam men de baan weer op, wederom achter de safety car, maar ook dit keer was het nog veel te nat en dus werd het rood wederom gezwaaid.

Na nog een tijd wachten werd een derde poging gewaagd en dit keer kon men - uiteraard van achter de safety car - wél gaan racen. Dennis ging al snel langs Nato en daarmee was het eigenlijk al gedaan wat de voorste posities betreft. Cassidy reed beetje bij beetje weg bij Evans, die op zijn beurt geen moment bedreigd werd door Dennis. Nato kon dan weer geen aanval plaatsen op Dennis en behield plek vier, terwijl Frijns zich naar de zeventiende plek reed.

Dennis pakte zaterdag de titel al, Cassidy ging in de laatste race nog weer langs Evans naar de tweede plek in het kampioenschap. Het teamkampioenschap was nog niet beslist, Envision pakte daar uiteindelijk de titel, voor Jaguar. Het seizoen 2023/2024, het tiende in de Formule E, gaat in januari van start - net zoals het seizoen 2022/2023 louter races in 2023 kende.