Doohan oppermachtig in F2-hoofdrace Hungaroring

De toekomstige Formule 1-sterren, nu nog rijdend in de Formule 2, hebben zondag hun hoofdrace gereden op de Hungaroring. Dat werd niet de spannendste race ooit, maar hier en daar waren er wel wat leuke gevechten te zien.

Jack Doohan en Victor Martins mochten vanaf de eerste startrij vertrekken, gevolgd door Frederik Vesti, Theo Pourchaire, Isack Hadjar, Ayumu Iwasa, Oliver Bearman, Jehan Daruvala, Dennis Hauger en Kush Maini - Richard Verschoor nam plaats op de twaalfde plek op de grid.

Doohan kende een prima start, maar die van Vesti was nog wat beter: de kampioenschapsleider nam Martins te grazen voor plek twee, terwijl Pourchaire, Hadjar en Iwasa achter Martins plaats konden nemen. Hadjar was van de voorste mannen de eerste die zijn pitstop kwam maken, Pourchaire kwam een rondje later.

Iwasa was na een kleine twintig ronden de volgende die nieuwe banden kwam halen, Vesti kwam nog iets later en kwam voor de deur bij Pourchaire terecht. Die werd kort daarna juist gepasseerd door Martins en Hadjar, terwijl Doohan inmiddels een mooie voorsprong had opgebouwd aan de kop van de race.

Doohan's overwinning kwam geen seconde meer in het geding, Vesti en Martins completeerden het podium en Verschoor finishte uiteindelijk als tiende.