Perez crasht in Hongarije, Russell en Leclerc bovenaan

Op de Hungaroring zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen verreden voor de Grand Prix van Hongarije. Dat verliep met name in het begin allemaal niet zo soepel, maar later op de dag konden er toch gewoon flink wat rondes gedraaid worden.

In de eerste training begon het gelijk al niet zo lekker voor Sergio Perez: de nummer twee van het Red Bull-team raakte het gras en knalde de bandenstapel in, wat voor een rode vlag zorgde. Daarna begon het flink te regenen, wat voor een wat vertekend beeld zorgde. Zo stond George Russell bovenaan de tijdenlijst, voor Oscar Piastri en Lance Stroll - onder meer Max Verstappen reed geen getimede ronde.

Training twee ging met een droge baan van start en dus werd er voor het eerst op regulier tempo gereden. De Red Bulls reden weinig ronden en leken met andere zaken bezig te zijn dan snelle tijden, terwijl Charles Leclerc in de Ferrari het snelst was, welgeteld 0,015 seconden voor Lando Norris en diens McLaren. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda deden het uitstekend, de Mercedes-coureurs zaten er dit keer wat realistischer bij met plek zestien en twintig.

De volledige uitslagen en het hele programma zijn hier te vinden.