Getuige beschuldigt Spacey van een 'gestoorde seksualiteit'

Als directeur van een theater in Londen zou Kevin Spacey meerdere mannen hebben lastiggevallen en seksueel misbruikt. Een getuige noemt de beklaagde een “seksueel roofdier” en vergelijkt hem met dezelfde seriemoordenaar die de Oscarwinnaar speelde in de thriller 'Se7en'.

Een man die beweert slachtoffer te zijn geworden van seksueel misbruik door de Amerikaanse acteur Kevin Spacey, beschuldigt hem van een “gestoorde seksualiteit”. De Hollywood-ster, die op dit moment terechtstaat voor vermeende seksuele misdrijven voor een rechtbank in Londen, zou meer dan 20 jaar geleden zijn begonnen met hem lastigvallen, verklaarde het vermeende slachtoffer, wiens naam om juridische redenen niet bekend is gemaakt.

Hoewel hij duidelijk maakte aan Spacey dat hij niet gediend was van de toenaderingspogingen van de acteur, bleef het “seksuele roofdier” volharden. Het vermeende slachtoffer noemde de acteur een “gladde, slangachtige, moeilijke persoon”. Goed uitziende jonge mannen werden al bij voorbaat gewaarschuwd voor Spacey, zei hij en vergeleek de acteur met de seriemoordenaar die hij speelt in de film 'Se7en'.

Eerder had het Openbaar Ministerie de Oscarwinnaar beschreven als een “seksuele tiran”, wiens “voorkeursmethode van aanval” eruit bestond om “agressief andere mannen in het kruis te grijpen”. In één geval ging hij zelfs verder.

Spacey moet zich verantwoorden voor de vermeende seksuele misdrijven voor de rechtbank Southwark Crown Court in de Britse hoofdstad. De Hollywood-ster, bekend van films als 'The Usual Suspects' en 'American Beauty', evenals de succesvolle Netflix-serie 'House of Cards', ontkent alle twaalf aanklachten en wil het hof naar eigen zeggen overtuigen van zijn “onschuld”. Het proces zal in totaal ongeveer vier weken duren.

Spacey wordt beschuldigd van twaalf gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij vier mannen in de jaren 2001 tot 2013, zowel in Londen als in Gloucestershire in het zuidwesten van Engeland, waaronder seksuele intimidatie, seksuele dwang, “onfatsoenlijke aanvallen” en niet-consensuele seksuele handelingen. De Amerikaanse acteur was artistiek leider van het Londense theater Old Vic van 2004 tot 2015.