Indrukwekkende Verschoor pakt Formule 2-hoofdrace op de Red Bull Ring

Op de Red Bull Ring is zondagochtend kneiterhard gestreden om de winst in de hoofdrace van de Formule 2. Het werd een race die pas in de allerlaatste meters beslist werd en waarvoor de duizenden aanwezige Nederlanders op de banken konden staan.

Victor Martins had de poleposition te pakken, Frederik Vesti stond naast hem, voor Theo Pourchaire, Kush Maini, Jack Doohan, Amaury Cordeel, Arthur Leclerc, Jehan Daruvala, Enzo Fittipaldi, Jak Crawford en Richard Verschoor op de elfde plek.

Vesti kende een fantastische start en nam gelijk de leiding, voor Pourchaire en Martins, die in rap tempo ook verschalkt werd door Doohan en Maini. Na acht ronden waren Maini en Pourchaire de eersten van de toppers die nieuwe banden kwamen halen, terwijl Vesti vooraan inmiddels een mooie voorsprong had op Doohan en de sterk naar voren rijdende Fittipaldi.

Doohan en Martins kwamen een ronde later binnen en Vesti stopte nog een ronde later, waarbij hij ruim voor Pourchaire en Doohan de baan weer betrad. Richting de helft van de race was Vesti op plek zeven gewoon nog de voorste van de heren die al gestopt waren, terwijl Fittipaldi en Verschoor vooraan nog altijd op hun hardere banden reden.

Niet veel later ging Doohan via de DRS langs Pourchaire voor de virtuele tweede plek, inmiddels wel vrij ruim achter Vesti. Met een ronde of tien te gaan, en met Fittipaldi en Verschoor die nog moesten stoppen, kwam Leclerc stil te vallen: een van zijn banden zat niet goed vast en liep er af, waardoor de safety car de baan betrad.

Fittipaldi en Verschoor kwamen tijdens de safety car-situatie hun pitstop maken, maar Verschoor kon dat gelijk doen en Fittipaldi moest een ronde wachten. Zo kwam Vesti weer aan de leiding, voor Doohan, Pourchaire en Martins, maar met Verschoor op een daadwerkelijke vijfde plek, terwijl Fittipaldi naar plek negen zakte.

Met acht ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid, met Verschoor op de nieuwste én zachtste banden, waarmee hij in bocht één gelijk Martins al te grazen nam. Ook Pourchaire had geen schijn van kans tegen Verschoor's enorme bak grip, gevolgd door Ayumu Iwasa, die een paar ronden eerder dan Verschoor gestopt was.

Voorin ontstond een heerlijk gevecht om de eerste vier plekken, waarbij Verschoor én Iwasa langs Doohan reden, met nog twee ronden om Vesti te verschalken. Dat gebeurde nog geen ronde later: Verschoor zette zijn auto binnendoor bij Vesti en met een flink stuk extra grip liet hij de Deen achter, waarna ook Iwasa voorbij Vesti ging.

In de slotronde trok Iwasa nog eens álles uit de kast, maar Verschoor hield stand en pakte een fraaie en met het oog op het dodelijke ongeval van Dilano van 't Hoff zaterdag ook emotionele overwinning. Iwasa werd tweede, Vesti pakte nog wel de derde en laatste podiumplek.