Heerlijke F3-hoofdrace op Red Bull Ring levert winst op voor O'Sullivan

Op de Red Bull Ring is zondagochtend in alle vroegte de hoofdrace van het Formule 3-weekeinde verreden. Op het Oostenrijkse asfalt werd van start tot finish stevig geduelleerd, wat voor een uiterst vermakelijke race zorgde.

Poleposition was voor Gregoire Saucy, die Dino Beganovic naast zich had. Gabriel Bortoleto stond op rij twee, naast Paul Aron en voor Caio Collet, Zak O'Sullivan, Franco Colapinto, Oliver Goethe, Kaylen Frederick, Christian Mansell, Gabriele Mini en Pepe Marti.

Voor Mini ging het in de eerste paar bochten al fout, de titelkandidaat kwam in het grind te staan, terwijl Saucy, Beganovic, Bortoleto en Aron hun posities hielden - O'Sullivan schoof op naar plek vijf, voor Colapinto, Frederick, Collet, Marti en Mansell. De safety car kwam ondertussen de baan op, want Mini's auto moest weggehaald worden.

Kort na de herstart opende Beganovic met succes de aanval op de leidende positie van Saucy, terwijl Aron even later plek drie pakte van Bortoleto. Kort daarop was het klaar voor Saucy: lekke band na contact met de voorvleugel van Aron, en voor hem was het afgelopen.

Bortoleto ging ondertussen voorbij Beganovic naar de leiding, maar de Zweed sloeg snel terug. O'Sullivan sloot daardoor aan bij de twee, terwijl Aron met een beschadigde voorvleugel flink terug begon te vallen. Bortoleto en Beganovic bleven duelleren en daardoor profiteerde O'Sullivan dusdanig dat hij de leiding pakte, terwijl Colapinto langs Beganovic naar plek drie ging.

Achter de top-3 werd stevig geknokt en met een paar ronden te gaan had Sebastian Montoya zich opgewerkt naar de vierde plek, voor Collet en de terugzakkende Beganovic. In de slotronde opende Montoya de aanval op Colapinto's derde plek, maar dat eindigde met een trip door het grind voor de Colombiaan. O'Sullivan pakte een fraaie zege, Bortoleto werd tweede en Collet finishte nog als derde, voor Colapinto en Beganovic.