Bagnaia wint Grand Prix van Nederland in MotoGP voor tweede jaar op rij

Op een bloedheet TT Circuit van Assen is zondag de Grand Prix van Nederland in de MotoGP verreden. Het werd een mooie race met aan het eind enige controverse, waarbij de vele tienduizenden fans wel konden genieten van een paar mooie duels.

Sprintracewinnaar Marco Bezzecchi stond weer op poleposition, Francesco Bagnaia en teamgenoot Luca Marini stonden naast hem op rij één. De tweede rij werd gevormd door Fabio Quartararo, Brad Binder en Aleix Espargaro, voor Maverick Viñales, Johann Zarco en Alex Marquez.

Brad Binder kende een geweldige start en nam de leiding, voor Bagnaia en Bezzecchi, terwijl Jack Miller vroeg in ronde twee al onderuit ging. Kort daarop gingen Quartaro en Johann Zarco hard onderuit in de Ruskenhoek, een ronde later was het de zo lekker op dreef zijnde Viñales die hard het grind in gleed.

Na een handvol ronden reden Bagnaia en Binder gezamenlijk een beetje weg bij Bezzecchi, die Espargaro achter zich aan had, met Martin, Alex Marquez en Oliveira daar weer achter - Enea Bastianini gleed het grind in en was klaar.

Met tien ronden te gaan had Bagnaia een kleine voorsprong op Bezzecchi, die Binder gepasseerd was en het tempo op leek te gaan voeren. Echt aansluiten bij Bagnaia zat er echter niet in en Bagnaia schreef voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland op zijn naam, voor Bezzecchi en Binder.

Nog tijdens de ronde terug naar de pitstraat verloor Binder zijn podium echter: hij was nét een centimetertje buiten de baan gekomen en moest plek drie inleveren bij Espargaro. De op plek vijf rijdende Martin kwam nog veel meer buiten de baan, maar vooralsnog komt hij er om onduidelijke redenen mee weg.