Nederlands elftal na verlengingen onderuit tegen Kroatië

Het Nederlands elftal heeft zich niet weten te plaatsen voor de Nations League. Oranje kon op het laatste moment een nederlaag in de reguliere speeltijd voorkomen, maar in de verlengingen was Kroatië toch te sterk voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman en won het met 2-4.

Het Nederlands voetbalelftal moest in de halve finales van de Nations League opnemen tegen Kroatië. Oranje kwam tien minuten voor rust op voorsprong. Via Cody Gakpo, Xavi Simons, Nathan Aké en Mats Wieffer kwam de bal bij Donyell Malen, die vervolgens in de verre hoek raak schoot. Het Nederlands elftal ging met 1-0 de rust in, maar in de tweede helft kwam Kroatië snel langszij. Na een domme overtreding van Gakpo op Luka Modric maakte Andrej Kramaric vanaf de strafschopstip de 1-1.

Kroatië werd steeds sterker en een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen. Mario Pasalic zorgde voor de 1-2 uit een lage voorzet vanaf links. Het Nederlands elftal ging op zoek naar de gelijkmaker en bondscoach Ronald Koeman wisselde dan ook aanvallend en in de extra tijd zorgde Noa Lang voor de 2-2. Uit een corner viel de bal voor de voeten van de invaller, die vervolgens raak schoot.

In die verlenging herpakten de Kroaten zich en kwamen weer op voorsprong. Uit een afstandsschot wist Bruno Petkovic de 2-3 op het scorebord te zetten. Nederland probeerde opnieuw de achterstand goed te maken en waren via Steven Bergwijn en Lang dicht bij de 3-3. Die viel niet en vijf minuten voor het einde besliste Modric definitief de wedstrijd vanaf elf meter.

Kroatie speelt de finale tegen Italië of Spanje, terwijl voor Oranje de troostfinale wacht.