Barcelona draait finale in Eindhoven compleet om en wint Champions League

De vrouwen van FC Barcelona hebben voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Champions League gewonnen. Bij rust keek de Catalaanse ploeg nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar in de tweede helft zette Barcelona dat helemaal recht en won het uiteindelijk met 3-2 van VfL Wolfsburg.

Wolfsburg kende een droomstart in Eindhoven. Na drie minuten schoot de Poolse spits Ewa Pajor de Duitse ploeg op voorsprong. Barcelona was slordig in de opbouw en leverde de bal in bij Pajor, die vervolgens van net buiten de zestien raak schoot. Barcelona moest in de achtervolging en kreeg ook goede kansen via Irene Paredes en Caroline Hansen op de gelijkmaker, maar kwamen niet tot scoren. Tien minuten voor de rust was het wel raak voor Wolfsburg. Op aangeven van Pajor kopte Alexandra Popp de 0-2 binnen.

Barcelona leek voor een onmogelijke opgave te staan, maar al snel in de tweede helft maakte Patricia Guijarro de aansluitingstreffer en niet veel later maakte de Spaanse middenveldster ook de 2-2. Barcelona was helemaal terug in de wedstrijd, maar Wolfsburg herpakte zich goed en kreeg enkele schietkansen op de 2-3. Toch ging de winst naar Barcelona. Twintig minuten voor tijd werd er bij Wolfsburg slecht uitverdedigd door de Nederlandse Lynn Wilms, die bal ongelukkig tegen aan ploeggenote aan schoot, waarna de bal voor de voeten van de Zweedse Fridolina Rolfö viel en die de 3-2 binnenschoot. Wolfsburg probeerde het nog wel in de resterende twintig minuten en de tien minuten blessuretijd, maar tot scoren kwam de Duitse ploeg niet meer en pakte FC Barcelona voor de tweede keer in de geschiedenis bij de vrouwen de Champions League.