Wehrlein pakt overtuigende Formule E-zege in straten Jakarta

In de straten van het Indonesische Jakarta is zaterdag de tiende race van het Formule E-seizoen verreden. Met name in het begin was het af en toe tamelijk chaotisch, het tweede deel van de race was een stukje minder spannend.

Maximilian Günther vertrok voor het eerst vanaf poleposition, de eerste WK-pole in een formuleauto voor Maserati sinds Juan Manual Fangio tijdens de Grand Prix van Argentinië in 1958. Jake Dennis van Andretti stond naast Günther, voor Porsche-coureur Pascal Wehrlein, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne (beiden Penske), Maserati-rijder Edoardo Mortara, Abt-coureur Robin Frijns en René Rast voor McLaren.

Günther kende een prima start en behield de leiding, terwijl Wehrlein opschoof naar plek twee en Vandoorne met een sterke start de derde plek pakte, voor Dennis, Vergne en Frijns. Al snel opende Wehrlein met succes de aanval op Günther, terwijl Vandoorne als eerste van de coureurs vooraan zijn eerste zes minuten Attack Mode pakte. Wehrlein en Vergne pakten kort daarna ook hun eerste Attack Mode, Günther en Dennis volgden nog iets later.

Het bleef stuivertje wisselen rond het pakken van de Attack Modes, na twintig ronden had Wehrlein de leiding weer in handen, voor Dennis, Günther, Vandoorne en Vergne. Daar veranderde in de tweede helft van de race niks meer aan en dus pakte Wehrlein de overwinning in Jakarta, waar zondag ook weer een race op het schema staat, voor Dennis en Günther - Frijns finishte als negende.