Sinner sneuvelt na 5,5 uur op Roland Garros, Ruud wel door

Tennisser Casper Ruud heeft zich voor de derde ronde geplaatst op het gravel van Roland Garros in Parijs. De Noorse tennisser, als vierde geplaatst, rekende met iets meer moeite dan vooraf gedacht af met de Italiaanse qualifier Guilio Zeppieri, die zowaar een set stal: 6-3, 6-2, 4-6, 7-5.

De ogen waren echter vooral gericht op een andere partij: de als achtste geplaatste Italiaan Jannik Sinner, die in 2020 debuteerde met een kwartfinaleplaats, speelde tegen de bijna zestig plekken lager gerangschikte Duitser Daniel Altmaier. Dat werd een zinderende thriller, die alleen door een relatief korte derde set binnen de zes uur bleef. De twee gaven elkaar geen duimbreed toe, maar in de beslissende vijfde set wist Altmaier toe te slaan: de Duitser won na bijna 5,5 uur buffelen met 6-7 (0), 7-6 (7), 1-6, 7-6 (4), 7-5.

De Amerikaan Taylor Fritz, als negende geplaatst, had het aanvankelijk flink moeilijk met thuisspeler Arthur Rinderknech, maar schoof de Fransman uiteindelijk toch aan de kant: 2-6, 6-4, 6-3, 6-4. De als twaalfde geplaatste Amerikaan Frances Tiafoe won met 3-6, 6-3, 7-5, 6-2 van de Russische qualifier Aslan Karatsev, die in 2021 nog stuntte met een plek in de halve finales op de Australian Open.

Borna Coric uit Kroatië, vijftiende op de plaatsingslijst, won met 6-3, 4-6, 4-6, 6-3, 6-4 met de nodige moeite van Pedro Cachin uit Argentinië. Na een eerdere zege op diens landgenoot Federico Coria stuit Coric in de derde ronde op Tomas-Martin Etcheverry, zijn derde opeenvolgende Argentijnse opponent. Dat had in de achtste finales zelfs nog een vierde kunnen worden, maar Guido Pella werd uitgeschakeld door de Braziliaan Thiago Seyboth Wild.