Formule 2-coureur Bearman slaat mooie dubbel met winst in hoofdrace Baku

In de straten van de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku hebben de jongelingen in de Formule 2 zondagochtend hun hoofdrace afgewerkt. Dat werd niet al te spectaculair, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken.

Oliver Bearman, winnaar van de sprintrace, vertrok nota bene ondanks een gebogen stuurstang in de kwalificatie vanaf poleposition en had Enzo Fittipaldi naast zich, gevolgd door Theo Pourchaire, Frederik Vesti, Dennis Hauger en Jehan Daruvala - Richard Verschoor vertrok van de tiende plek.

Na een opmerkelijk rustige en nette start behield Bearman gewoon de leiding, terwijl Fittipaldi, Pourchaire en Vesti aanschoven - alleen Victor Martins, komend vanaf plek acht naar de vijfde plek, sloeg echt een slag, hoewel Pourchaire in ronde twee wel voorbij Fittipaldi ging.

Pourchaire had er goed de sloffen in en in ronde drie verschalkte hij Bearman, die een ronde later met de DRS weer terug kon slaan. Na zes ronden kwamen onder meer Vesti en Daruvala naar binnen om de zachtste banden in te ruilen voor mediums, een ronde later gevolgd door Fittipaldi en Martins en nog iets later door Bearman en Pourchaire.

Na de stops van het gros van het veld reden Bearman, Pourchaire, Fittipaldi, Martins, Hauger én Verschoor virtueel voorop, alleen Isack Hadjar en Ayumi Iwasa moesten nog stoppen. Brad Benavides zorgde op knullige wijze voor een virtual safety car, maar al vrij snel konden we wel weer door.

Zo kabbelde het verder even een tijdje door, met Hadjar en Iwasa nog altijd voorop - en wachtend op hun stop. Bearman hield virtueel de leiding en reed weg van Pourchaire, die een handvol ronden voor het einde gepasseerd werd door Fittipaldi. Daar bleef het verder bij: Bearman pakte een uiterst zeldzame dubbel na zijn zege van zaterdag, voor Fittipaldi en Pourchaire - Verschoor finishte als negende.